Consulting

Apel pentru autoritățile locale: 2,7 miliarde de euro puse la dipoziție prin componenta PNRR „Fondul Local”

Din data de 16 mai autoritățile publice locale vor putea accesa fonduri pentru dezvoltarea localităților și a unei infrastructuri moderne și prietenoase cu mediul. Anunțul vine din ministrul dezvoltării, Cseke Attila, ca urmare a publicării în Monitorul Oficial nr. 467/10.05.2022, Ghidul solicitantului finalizat pentru acest fond.

Descarcă Ghidul aici:

Cererile vor putea fi depuse în mod transparent, digital, online, pe platforma pregătită de Ministerul Dezvoltării, cu ajutorul unei suprafețe dedicate, care funcționează deja pentru depunerea cererilor pentru Valul renovării, program finanțat de minister prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Apelul este deschis până pe 30 iunie, fondurile sunt prealocate pe fiecare categorie de UAT, dar fiecare categorie de investiție are un buget maxim, care nu poate fi depășit.

Suma pre alocată este de 12.350.000 euro pentru municipiul București și 12.155.000 euro pentru fiecare sector în parte, fiecare comună are o sumă pre alocată în valoare de 324.770 euro, fiecare oraș poate accesa 3.189.815 euro, fiecare reședință de județ – 12.493.000 euro, în timp ce, pentru celelalte municipii, suma este de 4.193.550 euro.

Conform MDLPA, Din Fondul Local, comunitățile locale pot construi, la nivel național, în total 5.522 de locuințe pentru tineri și specialiștii din sănătate și învățământ, eficiente energetic, vor putea fi reînnoite parcurile de vehicule destinate transportului public cu 1.135 de vehicule nepoluante, pentru care se vor instala și 13.200 puncte de reîncărcare. De asemenea, se vor realiza 1.091 km de piste pentru biciclete.

 

Sursa: MDLPA

Tags: bani europeni consultanta finantare nerambursabila fonduri europene funds. finantare nerambursabila proiecte europene

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.