Consulting

POC lansează apelul pentru gestionarea microgranturilor și granturilor pentru capital de lucru din sectorul agroalimentar

În data de 10 mai 2022 AM POC a publicat Ghidului solicitantului – condiții specifice de accesare a fondurilor, tip de proiect „Sprijin pentru entitățile din domeniul agroalimentar sub formă de microgranturi și granturi pentru capital de lucru”, Acțiunea 4.1.2 – Sprijin pentru capital de lucru, aprobat prin Ordinului MIPE nr. 672/09.05.2022.

Entitățile care depun proiecte în cadrul acestui apel sunt:

  • Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) în parteneriat cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură pentru Măsura 1 – microgranturi.
  • Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) în parteneriat cu Agențiile pentru întreprinderi mici și mijlocii, atragere de investiții și promovare a exportului pentru Măsura 2 – granturi pentru capital de lucru.

Se acordă finanțare astfel:

  • Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în parteneriat cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură se acordă finanțare pentru acordarea de sprijin beneficiarilor finali ai ajutorului de stat sub formă microgranturi – grant direct (5.000 euro/beneficiar).
  • Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, în parteneriat cu Agențiile pentru IMM, atrage investiții și promovare a exportului, se vor finanța două operațiuni:

-Asistență tehnică pentru gestionarea procesului de selecție, contractare, autorizare cheltuieli, plată          și monitorizare proiecte;

-Granturi pentru capital de lucru – sumă forfetară sau sumă reprezentând 15% din cifra de afaceri înregistrată în situațiile financiare anuale la 31 decembrie 2019.

Descarcă ghidul aici:Ghid_POC

Sursa: MIPE

Tags: bani europeni fonduri europene fonduri nerambursabile granturi capital de lucru

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene