Microindustrializare 2023

Prezentul apel de proiecte este implementat de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) în calitate de furnizor de ajutor de minimis,  prin intermediul Agențiilor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii denumite în continuare AIMM, în calitate de administratori ai schemei  de ajutor de minimis, privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii. Programul se implementează în baza unei scheme de ajutor de minimis, schema se aplică pe întreg teritoriul României, în toate cele 8 regiuni de dezvoltare.

Obiectiv:

 • Obiectivul Programului național multianual de microindustrializare îl constituie susținerea investițiilor în sectoarele economice prioritare stabilite prin prezenta procedură, creșterea volumului de activitate și a competitivității IMM din aceste sectoare, promovarea producției interne și a conceptului “Fabricat în România”.

Buget:

 • Bugetul alocat prin Legea nr. 368/2022 de aprobare a bugetului de stat pentru implementarea măsurii în anul 2023 este de 85.000.000 lei, numărul estimat de beneficiari pentru anul 2023 fiind de 170
 • Alocația financiară nerambursabilă este de maximum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 500.000 lei, aproximativ 100.000 EURO, din valoarea unui credit de învestiții contractat la instituția de credit parteneră.

Rata de sprijjn și cofinanțare:

 • maximum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 500.000 lei, (aproximativ 100.000 EURO) din valoarea unui credit de învestiții contractat la instituția de credit parteneră.
 • Valoarea creditului de investiții solicitat prin program pentru cheltuieli eligibile este de minimum 250.000 lei.
 • TVA –ul este neeligibil pt. companiile platitoare de TVA.

Valoarea sprijinului financiar alocat / per beneficiar:

 • Maximum 500.000 lei.

Solicitanți eligibili:

 • Microîntreprinderi, întreprinderi mici sau întreprinderi mijlocii, conform prevederilor Legii nr. 346/200:
 • au până la 249 de angajați;
 • realizează o cifră de afaceri anuală netă de până la 50 milioane euro;
 • dețin active totale de până la 43 milioane euro, echivalent în lei.

 

Pentru informații suplimentare privind condițiile, activitățile și cheltuielile eligibile puteți accesa rubrica noastră de contact, click aici.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.