Consulting

Plățile pentru Măsura 2 – Granturi pentru capitalul de lucru se reiau începând cu această săptămână

În data de 23 iulie, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a anunțat că va relua transmiterea contractelor de finanțare către beneficiarii declarați admiși în lista de așteptare, iar dacă aceștia le vor semna rapid, statul va efectua plățile pentru Măsura 2 – Granturi pentru capitalul de lucru începând din această săptămână.

„Atenționăm beneficiarii să semneze în timp util contractele de finanțare. Reamintim că termenul de semnare a contractului de finanțare este de 20 de zile de la data sosirii contractului la bancă. În cazul în care contractele sunt semnate în cel mai scurt timp de către beneficiari, primele plăți se vor face începând de la mijlocul săptămânii viitoare. Ordinea plăţilor se face în ordinea numerelor de identificare în Registrul Unic Electronic (număr RUE). Numărul RUE estimat să fie depăşit la această tranșă este în jur de 16.000. Până în prezent, plățile au fost făcute până la RUE 9.633”. – se arată în comunicatul transmis de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

 

Cele 241 de milioane de euro, alocate Măsurii 3 – Granturi pentru investiții care a fost anulată au fost transferate pentru plata contractelor aferente proiectelor depuse de companii în cadrul Măsurii 2 – Granturi pentru capitalul de lucru.

„Acoperirea sumelor lipsă implicate de majorarea schemei, prin lege, fără acoperire, s-a făcut în urma multor eforturi administrative întreprinse de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului alături de Ministerul Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, pentru mutarea banilor europeni din Măsura 3, întreruptă din cauza fraudării ei, în Măsura 2” – a transmis de asemenea, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

 

Se reamintește de către autorități faptul că în conformitate cu art. 6.12. din Procedura de implementare a măsurii „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor”, toate proiectele cu valoarea grantului mai mare de 10.000 euro sunt obligate să realizeze cel puțin un anunț/comunicat de presă privind începerea și finalizarea proiectului din procedura de implementare a măsurii 2, instituită prin OUG nr 130/2020.  Cheltuielile cu anunțul/comunicatul de presă sunt eligibile pentru decontare în cadrul granturilor.

 

 

 

Sursa: Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.


Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene