Consulting

Fonduri europene în valoare de 15.000 Euro pentru dezvoltarea fermelor mici – Submăsura 6.3

În data de 27 august 2021, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a dat startul înscrierilor în cadrul Submăsurii 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici. Astfel, fermierii care sunt la început de drum pot accesa fonduri europene în vederea dezvoltării și modernizării exploatației agricole, a îmbunătățirii performanței generale a acesteia.

 

Beneficiari eligibili

Categoriile de solicitanți eligibili, în funcție de forma de organizare, sunt:

  • persoană fizică înregistrată și autorizată în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 44/ 2008;
  • asociat unic și administrator al unei societăți cu răspundere limitată – SRL, asociat majoritar (majoritate absolută 50%+1) și administrator al unei societăți cu răspundere.

 

Buget:

  • Sprijinul public nerambursabil este de 15.000 euro.
  • Sprijinul pentru dezvoltarea fermelor mici se va acorda sub formă de sumă forfetară, în două tranșe, astfel:
  • 75% din cuantumul sprijinului la semnarea deciziei de finanțare;
  • 25% din cuantumul sprijinului se va acorda în funcție de implementarea corectă a Planului de afaceri.

 

Condiții minime:

  • Este obligatoriu ca solicitantul să aibă o exploatație agricolă a cărei dimensiune economică să fie cuprinsă între 4.000 – 11.999 de Euro S.O. (valoare producție standard)
  • Exploatația fie înregistrată cu cel puțin 24 de luni înainte de solicitarea sprijinului, în Registrul Unic de Identificare – APIA și/ sau în Registrul Național al Exploatațiilor – ANSVSA, ANZ, sau la Primărie în Registrul agricol, fie în nume propriu (persoană fizică), fie sub forma de organizare eligibilă pentru accesarea sprijinului prin intermediul submăsurii 6.3.
  • Este important ca solicitanții de finanțare europeană să depună la Agenția pentru Protecția Mediului (APM), încă de la depunerea Cererii de finanțare, notificarea către APM cu privire la activitățile și acțiunile prevăzute prin Planul de Afaceri.

 

 


Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene