Consulting

MIPE: 185 milioane de euro pentru tinerii șomeri și pentru cei care nu merg la școală

Conform unui comunicat oficial, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a dat startul semnării contractelor din cadrul Programul Operațional Capital Uman „Viitor pentru tinerii NEETs („Not in Employment, Education or Training”)” în valoare totală de peste 185 de milioane de euro.

 

În data de 01.09.2021 la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene au fost semnate cu beneficiarii 12 contracte în valoare de 32.271.269,44 euro. O parte din cele 99 de proiecte au fost deja semnate, urmând ca în următoarele 2 săptămâni toate contractele să fie semnate și să înceapă implementarea proiectelor.

 

Astfel, aproximativ 60 de mii de tinerii șomeri, prioritari cei din mediul rural și aparținând minorității rome, cu vârsta între 16-29 ani, vor beneficia de măsuri adaptate nevoilor lor, astfel încât să poată să-și finalizeze studiile obligatorii, să urmeze cursuri de calificare profesională în meserii pentru care este o mare cerere pe piața muncii și să își găsească un loc de muncă. De asemenea, 1.500 de tineri vor fi ajutați să devină antreprenori, beneficiind de câte 25.000 de euro ca sprijin financiar.

 

„Prin aceste contracte avem un singur scop: asigurarea unui viitor sigur tinerilor NEETs acasă, în România. Sunt mulți tineri, care nu și-au finalizat studiile și care nu au nici un loc de muncă. Acești tineri reprezintă o resursă imensă pentru România, iar noi vrem să-i ajutăm să-și găsească un loc de muncă bine plătit. Este una din cele mai importante obiective ale acestei guvernări: asigurarea unui trai decent acasă, în țară. Doresc să mulțumesc colegilor mei din minister, colegilor de la POCU pentru că susțin aceste proiecte, că sunt interesați de soarta tinerilor” – a declarat Hegedüs Csilla, secretar de stat.

 

 

 

 

 

Sursa: MIPE


Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene