Consulting

Măsura 2 – Granturi pentru capital de lucru, situația plăților la zi

În data de 27 august 2021, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a deblocat plata celei de a treia tranşă de plăți pentru Măsura 2 – Granturi pentru capital de lucru, schemă de ajutor de stat din fonduri UE, în valoare de 241 de milioane de euro. Conform datelor transmise de autorități situația pentru Măsura 2 – capital de lucru este următoarea:

 

  • 12.613 de societăți au primit granturile în valoare de câte 2.000-150.000 de euro, Suma totală plătită se ridică la 3,5 miliarde de lei (723,58 milioane euro, la cursul folosit în program).
  • Alte 952 de societăți au primit notificări pentru contractare și trebuie să semneze contractele în perioada imediat următoare. De la primirea contractului în aplicația electronică pentru granturile IMM, aceste firme au la dispoziție maximum 20 de zile să semneze electronic contractele și să le reîncarce în sistem cu dovada cofinanțării de 15%.
  • De la ultimele date transmise, un număr de 109 firme au semnat contractele, iar acum ei așteaptă semnarea și de către agenția IMM, ca să poată primi banii și să se apuce de cheltuieli.
  • Alte 233 firme au contractele de finanțare semnate și așteaptă recepționarea finanțărilor în conturile de grant, să poată efectua cheltuielile.
  • 2963 de aplicanți sunt acum acceptați în lista de așteptare. Cei care nu prind finanțare din bugetul actual va trebui să aștepte alocarea React EU, care este în pregăture la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. De la numărul de ordine RUE 16851 încep aceste firme.
  • Un număr de 28 de firme sunt în clarificări.
  • 328 de aplicanți au fost respinși în cadrul măsurii.

 

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului gestionează  schema  de ajutor de stat instituită prin ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19.

 

 

 

Sursa: Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului


Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene