Consulting

Fonduri Europene pentru Fermieri 2021 – Publicarea grilelor de punctaj

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat grilele de punctaj pentru 2 linii de finanțare privind procesarea produselor agricole, respectiv, Submăsura 4.1 – Investiții în exploatații agricole și Submăsura 4.2 „Sprijin pentru investiții în procesarea/ marketingul produselor agricole”.

 

Submăsura 4.1 – Investiții în exploatații agricole

Beneficiari:

  • Fermierii, cu excepția persoanelor fizice neautorizate;
  • Cooperativele (cooperativele agricole și societățile cooperative agricole), grupuri de producători, constituite în baza legislației naționale în vigoare care deservesc interesele membrilor;

Buget:

  • Valoarea totală acordată va fi de 760 milioane euro.
  • Potențialii beneficiari vor putea accesa fonduri europene, cu valori cuprinse între de câte 200.000 de euro – 1,5 milioane de euro pe proiect, pentru achiziții de utilaje agricole, echipamente de irigații, desecare, drenaj, instalații de energie, software, brevete, licențe, dotări în zootehnie, etc.
  • Intesitatea Finanțării: 30-85%

 

Atenție: Nu se încadrează în categoria beneficiarilor eligibili pentru această submăsură fermierii care deţin exploataţii agricole cu o dimensiune economică mai mică de 8.000 SO!

 

Submăsura 4.2 „Sprijin pentru investiții în procesarea/ marketingul produselor agricole”

Beneficiari:

  • Fermieri, respectiv Întreprinderi (PFA, II, IF, SNC, SCS, SA, SRL)
  • Forme asociative (cooperative agricole, societăți cooperative, grupuri și organizații de producători).

Buget:

  • Bugetul estimat este de 140 milioane euro.
  • Potențialii beneficiari vor putea obține fonduri europene de maximum 800.000-1,5 milioane de euro pe proiect, pentru construcții, achiziție de echipamente, magazin online, mașini și alte investiții în afacerile de procesare și marketing al produselor agricole.
  • Intesitate Finanțare: Sprijinul nerambursabil va fi de 50% din totalul cheltuielilor eligibile pentru IMM-uri si grupuri de producatori/cooperative sau de 40% pentru alte intreprinderi.

 

În eventualitatea în care cele două Submăsuri prezintă interes pentru dumneavoastră și sunteți interesat de verificarea eligibilității sau doriți să obțineți mai multe informații cu privire la grilele de punctaj, ne puteți contacta accesând rubrica ”CONTACT„ de pe site-ul nostru: https://pro-vest.ro/contact/


Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene