Consulting

Au fost publicate primele rezultate pentru Schema de ajutor HoReCa

În data de 13 august 2021, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a publicat statusul aplicațiilor pentru schema de ajutor de stat HoReCa. Beneficiarii vor primi astfel 20% din pierderea suferită la cifra de afaceri pe anul 2020 comparativ cu cifra de afaceri pe anul 2019, pe codurile CAEN autorizate.

 

Schema este finanțată de Guvernul României, prin Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, cu un credit de angajament de 2,5 miliarde de lei, creditul bugetar acordat schemei prin Legea Bugetului 2021 fiind de 1 miliard de lei.

 

Conform datelor publicate, au fost admise un numar de 335 de dosare, dintre care 3 respinse. De asemenea, unui număr de 1.339 de dosare le-au fost transmise clarificări, iar restul de 8.508 au ca status „transmis”.

„Rugăm beneficiarii să verifice aplicația STS şi să răspunda la clarificari în timpul menționat în procedură (3 zile)” – a transmis Minsterul Economiei, Antreprenoriatului și Turisimului solicitanților aflați în procedură de clarificări.

 

Reamintim faptul că inițial, înscrierile erau prevăzute în perioada 29 iunie – 20 iulie, dar au fost prelunite până la data de 26 iulie. Conform datelor, au fost înscriși 10.185 de potențiali beneficiari, valoarea totală acordată fiind de 2,45 miliarde de lei.

În primă fază, Ministerul Economiei va putea plăti o primă tranșă pro-rata către toți solicitanții admiși, din miliardul de lei disponibil acordat prin creditul bugetar, iar diferența ar urma fi transmisă într-o a doua tranșă, după ce guvernul va bugeta și restul plăților din Schema HoReCa, de 1,45 miliarde lei.

 

 

Sursa: MEAT


Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene