Consulting

Se prelungește perioada de înscrieri pentru Schema de ajutor HoReCa

Conform unui comunicat emis de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, se prelungește perioada de înscriere a firmelor în schema de ajutor HoReCa. Beneficiarii vor primi 20% din pierderea suferită la cifra de afaceri pe anul 2020 comparativ cu cifra de afaceri pe anul 2019, pe codurile CAEN autorizate.

Perioada de înscrieri a fost lansata la data de 29 iunie 2021, iar finalul depunerilor erau programate să se închidă la data de 20 iulie 2021, cu posibilitate de prelungire, conform procedurii. Astfel, Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a emis un ordin care prelungește această perioadă pentru a permite cât mai multor firme cu cifre de afaceri certificate pe codurile CAEN eligibile să acceseze schema.

Conform Ministerului, inițial a fost estimat un număr de 30.000 de potențiali beneficiari, până la data, 19 iulie 2021, cu o zi înainte de expirarea termenului inițial de depunere a solicitărilor, au aplicat 8000 de firme.

Se menționează faptul că valoarea totală a cererilor de ajutor atinge, la ora publicării comunicatului, aproximativ 2,5 miliarde de lei.

Schema este finanțată de Guvernul României, prin Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, cu un credit de angajament de 2,5 miliarde de lei, creditul bugetar acordat schemei prin Legea Bugetului 2021 fiind de 1 miliard de lei.

”Amintim că plățile pe această schemă de ajutor de stat sunt pro-rata. Plata ajutorului nu depinde de  ordinea înscrierii în platforma STS dedicată schemei, iar dacă bugetul total este depășit de suma totală solicitată de beneficiari, cota bugetată de 2,5 miliarde de lei va fi împărțită proporțional tuturor firmelor acceptate.”, se arată în comunicat.

 

La momentul lansării perioadei de înscrieri, o parte dintre societățile care au încercat să aplice au întâmpinat probleme în identificarea expertului contabil sau a auditorului care a certificat diferența de cifră de afaceri pentru CAEN-uri.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, menționează că cererile de adăugare a experților contabili/auditorilor financiari în aplicatia informatica, pot fi înregistrate în call center până joi, 22.07.2021, ora 17:00, pentru a avea timpul necesar procesării datelor până la închiderea aplicației electronice de înscriere.

 

 

SURSA: MEAT


Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

AGENTIA DE CONSULTANTA PROVEST S.R.L
Municipiul Reșița, stradă Petru Maior nr 2, Spațiu administrativ nr 421, județul Caraș-Severin
CUI 41646670

2020 © Toate drepturile rezervate – PRO VEST Fonduri Europene

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.