Consulting

APIA anunță ultima zi de depunere a cererii de înscriere pentru Programul ce susține producția de legume în spații protejate – 2021

Conform unui comunicat transmis in data de 14 iulie 2021, Agenția de Plăți și Intervenție anunță faptul că marți, 20 iulie 2021, este ultima zi în care fermierii pot transmite cererea de înscriere în Programul pentru susținerea producției de legume în spații protejate pentru anul 2021.

APIA anunță că până la momentul actual (n.r. 14 iulie 2021), au fost depuse 7.148 cereri pentru o suprafață totală de 778,93 hectare.

Schema de ajutor de minimis se aplică pe întreg teritoriul României în anul 2021 pentru susținerea producției de legume cultivate în spații protejate, respectiv:

  • Ardei gras și/sau ardei lung;
  • Castraveți;
  • Tomate;

Cererile de înscriere în Program, însoțite de documentele obligatorii, se depun personal sau se transmit prin mijloace electronice, fax, poștă sau e-mail la centrul județean / local / al municipiului București unde solicitantul a depus cererea unică de plată pentru anul 2021 sau unde are domiciliul / sediul social sau în cadrul unității administrativ teritoriale unde are suprafața cultivată cea mai mare.

Solicitanți eligibili:

  • producătorii agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător;
  • persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale;
  • producătorii agricoli persoane juridice.

Buget:

  • Valoarea maximă în euro a sprijinului financiar de ajutor de minimis/cultură/1.000 mp/beneficiar este de 2.000 euro și se acordă în lei.

 

De asemenea, APIA a transmis faptul că până la data de 9 august 2021 se pot depune cererile de solicitare a ajutorului de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin în anul 2021, în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19.

Până la momentul publicării comunicatului au fost depuse 27.348 cereri pentru 407.491 capete bovine. Schema de ajutor de stat în sectorul bovin se aplică pe întreg teritoriul României în anul 2021.

Cererile de solicitare a ajutorului de stat și documentele justificative se depun la Centrele APIA județene/locale /al Municipiului București sau transmise prin fax, poștă sau în format electronic ca document scanat, prin e-mail, cu condiția asumării prin semnătură de către reprezentantul legal al beneficiarului pe fiecare pagină a documentului transmis.


Solicitanți eligibili:

  • Crescătorii care dețin animale din speciile bovine (taurine și bubaline), respectiv, persoane fizice, persoane juridice, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, persoane fizice autorizate, care au în posesie permanentă animale înscrise în RNE, în calitate de proprietar de animale și/sau proprietar de exploatație.

Buget:

  • Valoarea ajutorului de stat se calculează pentru fiecare beneficiar în funcție de numărul de capete de bovine eligibile la care se poate adăuga și valoarea calculată în funcție de cantitățile de lapte, în tone, produse și valorificate, eligibile până la concurența plafonului de 225.000 euro.

 

 

 

Sursa: APIA

 

 


Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

AGENTIA DE CONSULTANTA PROVEST S.R.L
Municipiul Reșița, stradă Petru Maior nr 2, Spațiu administrativ nr 421, județul Caraș-Severin
CUI 41646670

2020 © Toate drepturile rezervate – PRO VEST Fonduri Europene

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.