Consulting

Ultimele detalii ale PNRR discutate la Bruxelles în perioada 8-9 iulie

 

Conform unui comunicat transmis de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în perioada 8-9 iulie, vor avea loc întâlniri la Bruxelles între ministrul Cristian Ghinea și Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, precum și cu echipele tehnice care lucrează din partea Comisiei pe PNRR și pe viitoarele Programe Operaționale.

Întâlnirea are scopul de a discuta procesul de evaluare și completare a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) conform Articolului 19 din Regulament, care menționează că după depunerea oficială, Comisia evaluează planurile după 11 criterii și poate solicita clarificări.

”Procesul în care suntem angrenați cu Comisia este și unul de negociere. De facto, cele mai multe investiții propuse sunt agreate, scopul vizitei la Bruxelles este să agreăm și reformele incluse în PNRR.”, a declarat ministrul Cristian Ghinea.

În urma întâlnirilor anterioare, majoritatea componentelor și sub-componentelor din PNRR au fost dezbătute, ajungând într-o formă agreată de Comisia Europeană.
De asemenea, pe toată durata procesului de consultări și clarificări, Comisia a apreciat informațiile transmise de echipa PNRR din cadrul MIPE, se menționează în comunicat.

”Știu că este un proces complicat, cer românilor să aibă încredere că vom avea un PNRR ambițios, fezabil de implementat și echilibrat între repararea problemelor istorice și abordarea oportunităților de viitor. 

Reformele fiscale și energia sunt domeniile cu unele puncte sensibile de discutat și unde mai există diferențe de opinie între Guvernul României și Comisia Europeană. Le vom lămuri în aceste zile.”, a transmis de asemenea, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

 

Sursa: MIPE


Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

AGENTIA DE CONSULTANTA PROVEST S.R.L
Municipiul Reșița, stradă Petru Maior nr 2, Spațiu administrativ nr 421, județul Caraș-Severin
CUI 41646670

2020 © Toate drepturile rezervate – PRO VEST Fonduri Europene

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.