Consulting

Tânarul Fermier Diaspora 2021 – Final de sesiune pentru depunerea proiectelor

În data de 06 iulie 2021, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a anunțat finalul sesiunii de primire a solicitărilor de finanțare pentru instalarea tinerilor fermieri, componenta dedicată Diaspora, sesiune deschisă în perioada 4 ianuarie – 5 iulie 2021.

 

Conform comunicatului oficial emis de AFIR, au fost înregistrate 256 de cereri de finanțare în valoare de aproximativ 10,5 milioane de euro, pentru submăsura 6.1 – Diaspora,  aferentă Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

 

Bugetul fi acordat sub formă de primă în două tranșe, astfel:

  • 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finanțare;
  • 25% din cuantumul sprijinului în maximum trei ani de la primirea deciziei de finanțare (cinci ani pentru exploatațiile pomicole) de la semnarea contractului de finanțare.

 

Conform AFIR, în județul Bistrița-Năsăud au fost înregistrate cele mai multe cereri de finanțare, mai precis 46, pentru solicitanții reveniți în țară și doresc a se instala prima oară într-o exploatație agricolă. Valoarea acestor cereri de finanțare depuse online la AFIR este de 1,87 milioane de euro.

De asemenea, 42 de solicitări de finanțare în valoare de 1,72 milioane de euro au fost înregistrate în județul Bihor. În județul Dolj, 19 tineri fermieri au trimis solicitări pentru a accesa fonduri europene în valoare de peste 760.000 de euro. Totodată, în județul Cluj tinerii fermieri au depus 18 solicitări de finanțare însumând 750.000 de euro.

 

Cererile de finanțare depuse sunt în procesul de evaluare la nivelul AFIR și, ulterior, în funcție de punctajul obținut, se va realiza selecția proiectelor câștigătoare, se arată în comunicat.

 

Sursa: AFIR


Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene