Consulting

A fost publicat în Monitorul Oficial ordinul pentru suplimentarea Măsurii 2 – Granturi pentru capitalul de lucru

Conform unui comunicat oficial transmis de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în data de 01.07.2021 a fost publicat în Monitorul Oficial, ordinul prin care s-a transferat valoarea alocată Măsurii 3 – Granturi pentru investiții, în vederea asigurării plăților pentru toate cererile de finanțare eligibile depuse în cadrul Măsurii 2 – Granturi pentru Capitalul de lucru, sprijin dedicat IMM-urilor afectate de criza COVID-19.

 

În acest sens, cele 241 de milioane de euro, alocate Măsurii 3 care a fost anulată, vor fi transferate pentru plata contractelor aferente proiectelor depuse de companii în cadrul Măsurii 2 la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT).

Conform Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, în urma transferului de fonduri, estimarea este că se va ajunge cu plățile la RUE 17.000.

 

”Pașii următori vor fi semnarea actului adițional la contractul de finanțare între MIPE și MEAT după care vor putea fi efectuate plățile către antreprenori. Estimăm ca întreaga procedură va fi finalizată în cursul săptămânii următoare.”, se arată în comunicat.

 

Conform Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Măsura 3 urmează să fie relansată cu sume provenite în totalitate din REACT – EU. Guvernul a aprobat la sfârșitul lunii iunie o Ordonanță de Urgență în acest sens.

 

Reaminim ca pe data de 3 decembrie 2020, începând cu ora 10:00, s-a dat startul sesiunii de înscrieri pentru ajutoarele de stat de câte 50.000 – 200.000 de euro din cadrul Măsurii 3 „Granturi pentru investiții acordate IMM-urilor” prin schema de ajutor de stat instituită prin OUG nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19. Totalul solicitărilor transmise în cadrul Măsurii 3 fiind de 27.736, cu o valoare totală de 15.889.215.181 lei.

 

 

 

Sursa: MIPE


Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene