Consulting

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță negocieri cu Comisia Europeană privind Programele Operaționale Regionale

Conform unui comunicat oficial al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în data de 21 mai 2021, a avut loc o reuniune de negociere a Programelor Operaționale Regionale cu reprezentanții Comisiei Europene privind Programele Operaționale Regionale din perspectiva Obiectivului de Politică 2 – o Europă mai verde, rezilientă, cu emisii reduse de dioxid de carbon, care se îndreaptă către o economie cu zero emisii de dioxid de carbon, prin promovarea tranziției către o energie curată și echitabilă, a investițiilor verzi și albastre, a economiei circulare, a atenuării schimbărilor climatice și a adaptării la acestea, a prevenirii și gestionării riscurilor, precum și a unei mobilități urbane durabile.

 

În cadrul reuniunii au participat, împreuna cu reprezentanții MIPE, reprezentanți ai MDLPA și ai agențiilor de dezvoltare regională.

Discuțiile tehnice între părți au fost deschise, discutându-se aspectele generale privind acțiunile care vor fi finanțate și propunerile de modificare a programelor regionale pentru domeniile precizate mai sus.

 

Conform informațiilor transmise, în viitorul apropiat se vor organiza reuniuni punctuale pe fiecare program operațional regional în parte pentru detalierea aspectelor comune negociate azi în fiecare document de programare elaborat pentru fiecare regiune în parte.

„Înaintăm pe toate planurile care vizează programarea noilor instrumente financiare. Am dat asigurări că dialogul cu Comisia Europeană este unul continuu, inclusiv pe programele operaționale, nu doar pe PNRR și ne ținem de cuvânt. Puțin mai devreme am încheiat o primă discuție pe marginea domeniilor de finanțare aferente Obiectivelor de Politică, reprezentanții DG Regio evidențiind progresele semnificative înregistrate în definitivarea Programelor Operaționale Regionale, totodată oferindu-ne și orientările necesare acolo unde mai avem încă de lucru. Săptămâna viitoare vor avea loc, în același format, COM, MIPE, ADR-uri, MDLPA, alte 2 runde de discuții pentru restul obiectivelor de politică aferente Programelor Operaționale Regionale.

Suntem în grafic, atât față de propriul calendar dar și față de stadiul celorlalte state membre, și în așteptarea aprobării la nivelul UE a cadrului de reglementare, prezumat pentru finalul lunii iunie, astfel ca, imediat după, să și putem formaliza procesul de programare pentru perioada 2021-2027”, a transmis Marius Vasiliu, secretar de stat în cadrul MIPE.

 

Sursa: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene


Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene