Consulting

Relansarea Măsurii 3 – Granturi pentru investiții prin programul de finanțare europeană REACT-EU

În data de 19 mai 2021, Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat spre consultare publică, un proiect de OUG pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 130/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operaţional Competitivitate 2014-2020, în contextul pandemiei cu virusul  COVID-19, precum şi alte măsuri în domeniul fondurilor europene, conform unui comunicat oficial publicat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Actul normativ prevede anularea Măsurii 3 – granturi pentru investiții, în forma ei actuală, realocând sumele la Măsura 2 pentru satisfacerea tuturor cererilor de finanțare eligibile depuse în acest moment. Ulterior Măsura 3 relansandu-se prin programul de finanțare europeană REACT-EU, aflat în prezent în proces de programare la MIPE, potrivit MEAT.

„Schimbările preconizate urmăresc anularea în forma actuală a Măsurii 3 pentru a permite realocarea sumelor de la Măsura 3 la Măsura 2 pentru satisfacerea tuturor cererilor de finanțare eligibile depuse în acest moment, inclusiv cu sumele provenite din REACT-EU. De asemenea, Măsura 3 va fi relansată cu sume provenite din REACT – EU. Beneficiarii care au depus cereri de finanțare în cadrul Măsurii 3, care va fi anulată, nu vor fi restricționați prin criterii de eligibilitate să își redepună aplicația în vederea obținerii de granturi”, conform proiectului de ordonanță al Ministerului Investițiilor.

Anularea a fost luată în considerare în urma unor suspiciuni de viciere a procesului de depunere, conform Ministrului Economiei, Claudiu Năsui, acesta a declarat că DNA a confirmat aceste suspiciuni de faudă și a început deja urmărirea penală.

 

Reaminim ca pe data de 3 decembrie 2020, începând cu ora 10:00, s-a dat startul sesiunii de înscrieri pentru ajutoarele de stat de câte 50.000 – 200.000 de euro din cadrul Măsurii 3 „Granturi pentru investiții acordate IMM-urilor” prin schema de ajutor de stat instituită prin OUG nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19. Totalul solicitări transmise fiind de 27.736 în valoare de 15.889.215.181 lei.

 

Sursa: Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.


Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene