Consulting

APIA anunță finalul Campaniei de depunere a Cererilor Unice de plată în anul 2021

 

În data de 18 mai 2021,  Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat finalul Campaniei de depunere fără penalități a Cererilor unice de plată pentru anul 2021.

 

Conform APIA, în perioada 01 martie – 17 mai 2021, au fost depuse un număr de 802.956 cereri unice de plată pentru o suprafață de 9.823.979 hectare.

Comparativ cu anul anterior, numărul cererilor a scăzut cu 24.008 cereri, în timp ce suprafața agricolă a crescut cu 9.041ha.

De asemenea, APIA  a transmis faptul că se mai pot primi cereri 25 de zile, respectiv până la data de 11 iunie 2021 inclusiv, cu aplicarea de penalități de 1% pentru fiecare zi de întârziere.

 

Ministrul Agriculturii, domnul Adrian OROS, a participat în data de 18 mai 2021, alături de Directorul general APIA, domnul Adrian PINTEA, la o videoconferință cu personalul de conducere din cadrul aparatului central, cu directorii executivi ai tuturor centrelor județene APIA și cu personalul implicat direct în procesul de primire a cererilor unice de plată.

 Principalele teme de discuție au fost:

  • Bilanțul Campaniei 2021 de depunere a cererilor de către fermieri,
  • Analiza comparativă a gradului de depunere față de graficul prognozat și prin raportare la campaniile precedente,
  • Stadiul efectuării plăților aferente Campaniei 2020 către fermieri, cu accent pe autorizarea la plată a Ajutoarelor Naționale Tranzitorii (ANT-uri) și a Sprijinul cuplat în sectoarele vegetal și zootehnic.

 

Sursa: APIA


Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020 © Toate drepturile rezervate – PRO VEST Fonduri Europene

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.