Consulting

Sesiunea de înscrieri pentru Programul Electric-Up s-a închis

În data de 03.02.2021 s-au finalizat înscrierile pentru programul Electric-Up, prin care IMM-urile din domenii diverse și operatorii HoReCa vor putea accesa fonduri nerambursabile de maximum 100.000 de euro fiecare, pentru a își instala panouri fotovoltaice și stații de încărcare a mașinilor electrice.

 

Obiectiv:

Obiectul programului îl reprezintă finanţarea intreprinderilor mici și mijlocii și a operatorilor economici din domeniul HoReCa pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice cu o putere cuprinsă între 27 kWp-100 kWp, sisteme care folosesc sursele regenerabile de energie, nepoluante, precum și cel puțin o staţie de reîncărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, cu minim două puncte de încărcare.

Avantajele majore ale automobilului electric sunt consumul redus, poluare aproape de zero în afara producției, eficiență/randament foarte mare, accelerare instantă, zgomot foarte redus, întreținere ușoară. Specialiştii spun că astfel de sisteme au o durată de viaţă de până la 25 de ani, iar investiţia aduce economii mari pe termen lung.

 

Buget:

  • Finanţarea nerambursabilă se acordă în cuantum de maxim 100.000 de euro, iar la solicitarea beneficiarului se poate acorda un avans de până la 30% din totalul cheltuielilor eligibile aprobate.
  • Bugetul schemei de finanțare ar fi disponibil pentru 1.000 de solicitanți (la valoarea maximă a finanțării), ceea ce înseamnă că nivelul concurenței este de circa 2,5 pe loc, conform numărului total de firme înscrise.

În data de 4 decembrie 2020, s-a dat startul sesiunii de înscrieri, iar pe data de 28 ianuarie 2021, în ultimele 7 zile ale sesiunii erau depuse aproximativ 337 de cereri de finanțare, de atunci, numărul aplicanților s-a extins la 2.536.

 

Etapele următoare în cadrul Programului Electric-Up

În urma sesiunii de înscrieri, „dosarele solicitanților urmează a fi analizate, iar eventuale documente de completare/actualizare/clarificare, după caz, urmează a fi comunicate aplicanților și încărcate de către aceștia prin intermediul platformei electronice ElectricUp.”, conform Ministerului Energiei.

„În această etapă se vor transmite, de asemenea, informațiile tehnice privind implementarea proiectului  pentru care se solicită finanțare, conform modelului de fișă de prezentare publicat pe pagina electronică a autorității cât și pe platforma informatică.

Ulterior închiderii sesiunii de analiză, se va iniția etapa de semnare a contractului de finanțare.

Autoritatea va respecta graficul de implementare conform ghidului  de finanțare a programului ElectricUp.

În vederea unei bune implementări a programului ElectricUp, comunicarea informațiilor  actualizate privind calendarul desfășurării etapei de clarificare și calendarul revizuit în conformitate cu agenda Serviciului de Telecomunicații  Speciale (dezvoltator al platformei informatice) se va realiza prin accesarea link-ului energie.gov.ro/ElectricUp ”.

 

 

Tags: electric-up fonduri nerambursabile panouri fotovoltaice

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

Parteneri oficiali

2020-2025 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene