Consulting

Guvernul a aprobat Proiectul de lege privind interesele naționale în activitatea economică

În data de 3 februarie 2021, în cadrul ședinței de guvern, a fost aprobat un proiect de lege mult așteptat prin care se abrogă legea 173/2020, această lege prevedea unele măsuri pentru protejarea intereselor naționale în activitatea economică, lege prin care se suspenda dreptul companiilor din România, unele dintre cele unde statul este acționar majoritar, să acceseze fonduri din sectorul privat.

 

„În şedinţa de Guvern de astăzi a fost aprobat un proiect de lege foarte mult aşteptat, în special, de partea puternică a economiei, de economia privată. O lege care, atunci când a apărut, a creat foarte multă rumoare şi neîncredere în România, legea fost aprobată atunci în Parlamentul României.  Proiectul de lege aprobat acum de Guvern abrogă acea lege care suspenda un lucru firesc pentru economia de piață: suspenda dreptul companiilor din România, unde statul este acţionar majoritar, să acceseze fonduri din sectorul privat, să fie capitalizate cu fonduri din sectorul privat. Astăzi reparăm această nedreptate. Din primul moment am spus că vom abroga această lege în momentul în care vom prelua guvernarea şi astăzi în şedinţa de guvern a fost aprobat proiectul de lege.”, a declarat premierul României, Florin Cîţu, în data de 03.02.2021, la Palatul Victoria, la finalul şedinţei.

 

De asemenea, Premierul Florin Cîțu, a spus că proiectul de lege va fi trimis în Parlament pentru a fi adoptat.

 

”Valorificarea acțiunilor nu reprezintă un scop în sine, ci un proces prin care transferul de proprietate trebuie să se regăsească în recapitalizare, modernizare, investiții, cu efecte pozitive în eficiența economică. Transmitem astfel un mesaj clar pentru investitori, atât din România, cât și din exterior, că acest guvern susține investițiile și știe că are nevoie de investiţii pentru dezvoltare.”, a transmis de asemenea Florin Cîțu pe pagina de Facebook.

 

Sursa: Guvernul României


Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene