Consulting

Continuă consultările pentru actualizarea Planului Național de Redresare și Reziliență

Conform unui comunicat transmis de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, consultările pentru actualizarea Planului Național de Redresare și Reziliență au continuat ieri, 2 februarie 2021, la sediul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene și au vizat tematici privind dezvoltarea localităților, patrimoniul cultural și îmbunătățirea fondului construit.

În cadrul celei de-a doua sedință de consultări au participat reprezentanții ministerelor de linie și ai tuturor entităților relevante în domeniile vizate.

Marius Vasiliu, secretar de stat în cadrul MIPE, a subliniat principalele diferențe dintre finanțările acordare prin PNRR și finanțările prevăzute prin Politica de Coeziune: „PNRR înseamnă finanțări de reforme, care au la bază, desigur, o listă de proiecte. Nu plecăm, însă, de la logica finanțării de proiecte, ci discutăm de reforme care vor duce la schimbări profunde în zona mediului de afaceri, a vieții sociale, dar și culturale din țara noastră”, a declarat secretarul de stat.

În ceea ce privește discuțiile punctuale, pentru dezvoltarea localităților au fost făcute propuneri privind actualizarea planurilor urbanistice și dezvoltarea transportului în zonele de expansiune urbană. Propunerile au fost susținute de reprezentanții Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

De asemenea, pentru îmbunătățirea fondului construit, reprezentanții Ministerului Muncii, Ministerului Educației și ai Administrației Prezidențiale au subliniat importanța intervențiilor integrate pentru reabilitarea și modernizarea clădirilor și furnizarea serviciilor publice.

 

Se reamintește că prima rundă de consultări a avut loc luni, 1 februarie 2021 și a fost dedicată domeniilor transport și mediu, schimbări climatice, energie și eficiență energetică.

Astăzi, 3 Februarie 2021, este prevăzută cea de-a treia zi de consultări pe marginea PNRR. Sunt vizate domeniile Sănătate și Educație.

 

Alocarea Planului Național de Redresare și Reziliență:

România va dispune de 30,4 miliarde euro prin Mecanismul de Redresare și Reziliență pentru implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență.

 

 

Sursa: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene


Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene