Consulting

Schema de ajutor de stat în valoare de 100 de milioane de euro pentru sectorul cultural românesc trimisă către Ministerul Economiei

În data de 14 ianuarie 2021, Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a declarat în cadrul unei conferințe de presă, faptul că schema de ajutor  pentru sectorul cultural românesc a fost finalizată la nivelul Ministerului Culturii și „chiar astăzi  este transmisă către Ministerul Economiei, unde va fi supusă unei analize și la nivel guvernamental.

Ministrul a precizat că schema „poate fi perfecționată la Ministerul Economiei sau la nivel de Secretariat General al Guvernului”.

 

BUGET

Schema de granturi pentru sectorul cultural a fost anunțată în data de 18 noiembrie și prevede o valoare totală de 100 milioane de euro. Ajutorul se acorda sub formă de granturi, respectiv:

  • Microgranturi cu o valoare fixă de 4.000 de euro;
  • Granturi variabile raportate la vânzarea de carte din anul 2019 sau la numărul de bilete comercializate în anul 2019, cu un plafon maxim de 800.000 de euro pentru fiecare beneficiar.

 

Solicitanții din sectorul cultural care au dorit să acceseze schema s-au putut înscrie în Registrul Sectorului Cultural până la data de 9 decembrie 2020.

Beneficiarii schemei de ajutor de stat pentru susţinerea sectorului cultural sunt entităţi de drept privat care au avut activitate în ultimii 2 ani în artele spectacolului, artele vizuale, patrimoniu, carte, audiovizual şi educaţie culturală.

 


Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020 © Toate drepturile rezervate – PRO VEST Fonduri Europene

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.