Consulting

Măsura 2 – Granturi pentru capitalul de lucru, noi declarații făcute de Secretarul de Stat, Liviu Rogojinaru!

 

În data de 16 decembrie 2020, Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Domnul Liviu Rogojinaru, a transmis în cadrul evenimentului de lansare a celei de-a 18-a ediții a „Cartei Albe a IMM-urilor din România”, perioada în care Ministerul Economiei va plăti firmelor beneficiare granturile în valoare de 2.000-150.000 de euro pentru Măsura 2 de sprijin – Granturi pentru capitalul de lucru.

 

„La Măsura 2, capacitatea noastră este de 3.500, maximum 5.000 de firme pe lună. Probabil că ne vom lungi până inclusiv martie, poate și aprilie. Îmi pare rău că trebuie să spun, dar capacitatea noastră este redusă și din cauza faptului că suntem cu oameni puțini, și din cauza faptului că, din aceștia puțini, jumătate sunt pe la spital, pe la COVID, cu tot felul de necazuri. Și atunci, credeți-ne că este foarte complicat. Dar facem tot ce este omenește posibil ca banii să ajungă la oameni”, a transmis domnul Liviu Rogojinaru.

 

De asemena a explicat și motivul pentru care unele societăți care au primit mai rapid număr de ordine ajung să primească banii în urma celor care s-au înscris mai târziu.

„Noi am împărțit firmele la cele 9 agenții, pe calculator, în condițiile în condițiile în care s-ar putea să existe situații în care să spunem cel care este la numărul 620 la agenția Cluj să primească după cel care este la numărul 1629, dar care este la început la agenția Constanța. Și să zică <<Cum, domnule, ăla de la 1600 primește și eu de la 600 nu am primit?>>. Asta este explicația. Dacă nu făceam în modul ăsta, să lăsăm calculatorul să le împartă către agenții, apărea din nou problema aia frumoasă cu telefonul <<Pune-o pe a mea înainte că al meu e mai frumos!>>. Așa că am zis să se facă electronic”, a declarat
Secretarul de Stat.

Situațiile pentru Măsurile 1 si 2, confom domnului Rogojinaru, se prezintă astfel:

  • Măsura 1: „9.200 de aplicanți care au primit deja banii, în jur de 18.000 care au primit contractele pentru a-și primi banii. Mai avem până la 22.000, sperăm din tot sufletul ca până la sfârșitul anului să dăm banii la toată lumea”
  • Măsura 2: „sunt în jur de 1.000 de firme care au primit banii. În jur de 3.000 de firme au primit contractele. Sperăm ca până la finalul anului să primească să ajungem la 3.500 de firme care să primească banii”.

 

Secretarul de Stat, Liviu Rogojinaru, a făcut apel la antreprenorii care sunt respinși pentru că firmele se află în dificultate să fie atenți la termen și să depună contestație. „Avem peste 5.000 de firme în dificultate. Acestea vor primi notificare (de respingere – n.r.). Vor avea la dispoziție 5 zile să facă contestație și, dacă este întemeiată, vor fi repuse în drepturi”.

Tags: afaceri bani europeni business consiliere consultanta consulting finantare nerambursabila fonduri europene funds granturi investitii proiecte europene

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene