Consulting

MASURA 1 – MICROGRANT: Pașii pentru semnarea contractului de finanțare!

 

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a publicat în data de 20 noiembrie 2020, în aplicația electronică, procedura de lucru pentru modul de Contractare aferent ajutorului de stat din MĂSURA 1 – MICROGRANT.

Întreprinderile mici și mijlocii care nu dețin salariați la data de 31.12.2019 și s-au înscris la ajutoarele de stat din Măsura 1, în valoare 2.000 de euro pentru reconversia economica, in contextul virusului COVID-19, trebuie să semneze în urmatoarea perioadă contractele de finanțare.
Ulterior primirii deciziei electronice, aplicantul trebuie să completeze IBAN-ul, iar apoi, în cadrul aplicației, acesta va identifica contractul de finanțare.

De reținut!
Contractul va fi descărcat și semnat electronic de către solicitanți, apoi încărcat în aplicație în maxim 5 zile de la primire.

„Țin foarte mult ca antreprenorii să-și verifice aplicația și să semneze contractul de finanțare. Fără semnarea contractului de finanțare nu putem da drumul la bani. Dacă în termen de 5 zile nu semnează aceast contract înseamnă că renunță la acest ajutor. Este valabil și pentru Măsura 2” – a menționat domnul Virgil Popescu, într-o conferință de presă.

În vederea descărcării contractului, MEEMA a anunțat că există posibilitatea încărcării oricărui cont IBAN al societății la momentul semnării contractului, urmând ca ulterior să se deschidă contul distinct în una din băncile partenere programului.

”Bugetul se suplimentează în așa fel încât toți cei care au depus pe Măsura 1 și Măsura 2 să poată fi finanțați. Vorbim de 29.000 de firme pe măsura 1 și de 22.226 pe Măsura 2. Evident, o să trebuiască să vedem câte sunt eligibile și câte nu sunt” – a mai spus ministrul Economiei, domnul Virgil Popescu.

Tags: afaceri bani europeni business consiliere consulntanta consulting fonduri europene funds. finantare nerambursabila granturi investitii microgranturi proiecte europene

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene