Consulting

MFE: Se va suplimenta bugetul alocat pentru achiziția tabletelor școlare!

În data de 13 noiembrie 2020, Ministerul Fondurilor Europene a publicat noi informații cu privire la apelul lansat pe 02.11.2020, prin care se prevede finanțarea cu 100 milioane de euro pentru tabletele școlare.

 

”În ceea ce privește apelul de proiecte lansat pe 02.11.2020 prin care se prevede finanțarea cu 100 milioane de euro pentru tabletele electronice în valoare individuală de aproximativ 250 de euro, până în acest moment au fost depuse 547 de proiecte în valoare totală de 340 milioane de euro și 550 de schițe aflate în curs de evaluare, termenul de închidere a apelului fiind 01.02.2021.

Alocării inițiale de 100 de milioane i se adaugă alte 50 de milioane de euro pentru achiziția de tablete destinate studenților cu bursă socială.”

 

Prin ”ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 144 din 24 august 2020 au fost adoptate unele măsuri pentru alocarea de fonduri externe nerambursabile necesare desfășurării în condiții de prevenție a activităților didactice aferente anului școlar 2020/2021 în contextul riscului de infecție cu coronavirus SARS-CoV-2”, măsuri ce se referă la asigurarea accesului elevilor la procesul de învățare în mediul on-line. În acest sens, măsura are în vedere dotarea elevilor cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare, precum și a altor echipamente/dispozitive electronice, astfel încât orele de pregătire din timpul activităților didactice să se poată desfășura on-line, pentru a preveni riscul de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2, fapt care ar pune în pericol desfășurarea în condiții normale a tuturor activităților didactice necesare procesului de învățământ.

 

 

Sursa: MFE

Tags: afaceri bani europeni business consiliere consulntanta consulting fonduri europene funds. finantare nerambursabila granturi investitii proiecte europene scoala online tablete scolare

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene