Consulting

Programul Electric-Up: Ghidul proiectului a fost publicat!

În data de 10.11.2020, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, a publicat proiectul ghidului de finanțare „Electric – Up”, un program special elaborat pentru a sprijini investițiile și reconversia economică pentru întreprinderile mici și mijlocii și domeniul HoReCa, societățile pot beneficia de această finanțare pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice ce produc energie electrică pentru asigurarea consumului propriu și dezvoltarea electro – mobilității reale la nivel național prin creșterea numărului staţiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.

Obiectiv:

  • Obiectivul programului constă în creşterea capacităţilor de producere a energiei electrice din surse regenerabile cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp – 100 kWp necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în Sistemul Energetic Național, precum și a staţiilor de reîncărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, cu minim două puncte de încărcare.
  • Avantajele majore ale automobilului electric sunt consumul redus, poluare aproape de zero în afara producției, eficiență/randament foarte mare, accelerare instantă, zgomot foarte redus, întreținere ușoară. Specialiştii spun că astfel de sisteme au o durată de viaţă de până la 25 de ani, iar investiţia aduce economii mari pe termen lung.

 

Beneficiari:

  • Ajutorul se va acorda microintreprinderilor, intreprinderile mici si mijlocii, precum și beneficiarilor operatori economici care activează în domeniul HoReCa”.

 

Valoarea alocată:

  • Valoarea totală este de maximum 476 milioane lei .
    Finanțarea acordă per beneficiar este de maxim 100.000 de euro pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată de 100 kWp și cel puțin o staţie de reîncărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, cu minim două puncte de încărcare, reprezentând un suport financiar de până la 100% din cheltuielile eligibile.

 

Cheltuieli eligibile:

  • Cheltuielile cu achiziţia sistemului de panouri fotovoltaice cu putere instalată de minim 27 kWp și maxim 100 kWp;
  • Cheltuielile cu achiziţia a cel puțin unei staţii de reîncărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, cu minim două puncte de încărcare;
  • Cheltuielile cu proiectarea, obținerea avizelor necesare, montarea şi punerea în funcţiune a sistemului de panouri fotovoltaice și staţiilor de reîncărcare, reprezentând maximum 10% din valoarea totală eligibilă a proiectului;
  • Cheltuieli de consultanță și management de proiect;
  • Cheltuielile efectuate pentru realizarea şi instalarea panoului de informare;
  • Cheltuielile efectuate pentru realizarea şi instalarea unui sistem de avertizare / semnalare pentru stația de reîncărcare;
  • 30% din cheltuielile cu achiziția acumulatorilor de stocare (maxim 30% din valoarea puterii instalate a panourilor fotovoltaice).

Conform proiectului de ghid, va exista o etapă de înscriere de 60 de zile și o etapă de depunere a proiectelor de aceeași durată.

 

În eventualitatea în care acest program de Finanțare Nerambursabilă prezintă interes pentru societatea dumneavoastră, vă rugam sa reveniti cu un e-mail sau apel telefonic pentru a stabili etapele pe care le vom urma impreună!

Tags: afaceri bani europeni business consiliere consulntanta consulting electric-up fonduri europene funds. finantare nerambursabila granturi investitii panouri fotovoltaice proiecte europene statii reincarcare vehicule electrice

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

Parteneri oficiali

2020-2025 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene