Consulting

Ajutor de stat pentru HoReCa: Compensarea unui procent de 20% din scăderea cifrei de afaceri pe 2020, raportat la 2019.

Premierul României, Ludovic Orban, a anunţat luni, 09 noimebrie 2020, că la finalul acestei săptămâni, cel mai probabil, schema de ajutor de stat pentru industria ospitalităţii va fi finalizată şi aprobată, astfel încât săptămâna viitoare să fie transmisă Comisiei Europene.

Se dorește implementarea unei scheme de ajutor de stat, aplicate și în alte țări europene, care să compenseze un procent de 20% din scăderea cifrei de afaceri aferente anului 2020, raportat la 2019. O nouă formă de ajutor, special destinată industriei ospitalității, care ar putea contribui la diminuarea impactul negativ cauzat de pandemia cu virusul SARS-CoV-2.

„La ora actuală, am format o echipă de lucru care lucrează la schema de ajutor de stat, care este aproape finalizată. Sper ca, până la sfârşitul săptămânii, să putem finaliza şi aproba schema, astfel încât săptămâna viitoare să o trimitem la Comisia Europeană şi, imediat ce obţinem aprobarea Comisiei Europene, să adoptăm ordonanţa de urgenţă pentru a pune în practică această schemă”, a declarat Orban, la sediul PNL.

„În cadrul întâlnirilor pe care le-am avut cu reprezentanții asociațiilor profesionale din industria ospitalității, am discutat despre o schemă de ajutor de stat, utilizată în alte câteva țări europene. Mai exact, este vorba de compensarea unui procent de 20% din scăderea cifrei de afaceri pe 2020, raportat la 2019. La ora actuală am format o echipă de lucru pentru această schema de ajutor de stat. Sper ca până la sfârșitul săptămânii să o putem finaliza și aproba, astfel încât săptămâna următoare să o trimitem la Comisia Europeană. Subliniez că orice schema de ajutor trebuie aprobată la nivel european, iar în acest caz va fi, probabil, mai simplu, în condițiile în care s-au acceptat astfel de scheme și în alte țări. Imediat vom obține aprobarea, ne propunem să adoptăm Ordonanța de Urgență, pentru a putea să o punem în practică”, a afirmat prim-ministrul, Ludovic Orban.

 

 

 

 

Sursa: Facebook | Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri

Tags: afaceri ajutor stat bani europeni business consiliere consulntanta consulting fonduri europene funds. finantare nerambursabila granturi HORECA industria ospitalitatii investitii proiecte europene sprijin HORECA

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020 © Toate drepturile rezervate – PRO VEST Fonduri Europene

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.