Consulting

STUDENȚII ROMÂNI VOR FI SUSTINUȚI ÎN 2021 CU FONDURI EUROPENE PENTRU STARTUP-URI ȘI COMPENTENȚE TEHNICE!

Începând cu anul 2021, o serie de studenți din România vor putea obține fonduri nerambursabile cu valori cuprinse între 40.000 – 100.000 de euro, pentru a deschide propriile afaceri. Banii vor varia în funcție de numărul de persoane pe care le vor angaja. Pentru suma maximă, va fi nevoie de angajarea a minimum 5 persoane.

PROGRAMUL INNOTECH STUDENT
Uniunea Europeană alocă prin programul Innotech Student o valoare de 417 milioane de euro, bani ce vor fi disponibili pentru acest program, începând cu anul 2021, astfel:
⦁ 150 de milioane de euro din Fondul Social European (85%) și de la bugetul de stat (15%), bani proveniți din perioada de programare 2014-2020, care pot fi cheltuiți până la finalul anului 2023.
⦁ 267 milioane de euro (din Fondul Social European și de la bugetul de stat), bani provenind din noul Cadru financiar multianual al UE 2021-2027.

Programul Innotech Student a început în 2020, cu depunerea proiectelor de către administratorii de granturi – universități, ONG-uri, sindicate, patronate etc. Până pe 30 septembrie (data limită), fost depuse 351 de cereri de finanțare, care însumează 685 milioane de euro.

Alocarea inițială pentru acest prim apel finanțat prin Programul Operațional Capital Umane (POCU) este de numai 20 milioane euro, dar Ministerul Fondurilor Europene va majora bugetul prin supracontractare, până la 150 de milioane de euro.
„Sunt 20 de milioane de euro cu posibilitate de supracontractare până la 150 de milioane de euro. Vom aloca toate cele 150 milioane euro pentru studenți. În următoarea perioadă de programare mai sunt pe același program 267 de milioane de euro. Să vedem ce calitate au proiectele, dacă sunt foarte bune, vom vedea cum putem să suplimentăm fondurile”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș

Proiectele se vor derula în toată țara, cu excepția Bucureștiului și a județului Ilfov.

Tags: afaceri bani europeni business consiliere consulntanta consulting fonduri europene funds. finantare nerambursabila granturi innotech investitii proiecte europene studenti

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene