Consulting

Comisia Europeană: 128 de milioane de euro pentru cercetare în contextul pandemiei!

 

În urma anunțului de selecție din luna august, Comisia Europeană anunță că 128 de milioane de euro au fost acordate pentru 23 de noi proiecte de cercetare care să răspundă nevoilor urgente și impactului socio-economic al pandemiei.

 

Potrivit unui comunicat al CE, sunt finanțate proiecte menite pentru:

  • A consolida și adapta capacitatea industrială de a fabrica și furniza echipamente medicale, precum ventilatoarele;
  • Prevenția și tratarea coronavirusul;
  • Dezvoltarea unor tehnologii medicale și instrumente digitale, cum ar fi sistemele portabile de diagnosticare;
  • Înțelegerea impactului societal al pandemiei, de exemplu asupra grupurilor vulnerabile și marginalizate;
  • Perminterea învățării de la grupuri mari de pacienți din întreaga Europă (cohorte) pentru a îmbunătăți tratamentele.

„Această cercetare este esențială pentru a aborda mai bine diverse aspecte ale acestei pandemii și ale celor viitoare, permițându-ne să ne sporim capacitatea de a reacționa mai rapid pentru a preveni contagiunea, a îmbunătăți diagnosticarea și tratamentul și a lua măsuri de atenuare mai bune care să ia în considerare aspectele comportamentale, sociale și economice, inclusiv aspectele legate de gen”, a declarat  Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret.

 

Proiectele implică 344 de echipe de cercetare din 39 de țări, inclusiv 32 de participanți din 15 țări din afara UE.

Finanțarea acordată în cadrul programului Orizont 2020, programul UE pentru cercetare și inovare, face parte din angajamentul Comisiei în valoare de 1,4 miliarde de euro sub forma inițiativei „Răspunsul mondial la coronavirus”, lansată de președinta von der Leyen în mai 2020, și vine în completarea eforturilor depuse anterior pentru dezvoltarea de metode de diagnosticare, tratamente și vaccinuri. De asemenea, finanțarea face parte din contribuția UE la colaborarea la nivel mondial privind instrumentele pentru combaterea COVID-19 – Acceleratorul ACT), care urmărește accelerarea dezvoltării și producției de teste, tratamente și vaccinuri împotriva coronavirusului și a accesului echitabil la acestea.

 

 

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Tags: afaceri bani europeni business cercetare comisia europeana consiliere consulntanta consulting Coronavirus covid-19 fonduri europene funds. finantare nerambursabila granturi investitii pandemie proiecte europene

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene