Consulting

Instrumentul SURE a fost activat – Comisia Europeană anunţă garanţii în valoare de 100 de miliarde de euro.

Comisia Europeană a notificat marți activarea instrumentului SURE, instrument implementat pentru a oferi sprijin financiar în valoare de până la 100 de miliarde de euro, sumă menită să contribuie la protejarea locurilor de muncă și a lucrătorilor afectați de pandemia de coronavirus.

Activarea instrumentului survine în urma finalizării procedurilor naţionale de aprobare şi a semnăturilor necesare, din partea tuturor statelor membre, care prevăd acorduri de garantare cu Comisia în valoare totală de 25 de miliarde de euro.

 

OBIECTIV

Comisia a prezentat deja Consiliului propuneri de acordare a unui sprijin financiar în valoare de 87,3 miliarde de euro unui număr de 16 state membre, prin intermediul instrumentului SURE. Odată ce Consiliul va adopta aceste propuneri, ajutorul va lua forma unor împrumuturi pe care UE le va acorda statelor membre în condiții avantajoase. Statele membre UE, inclusiv România, vor beneficia de aceste împrumuturi.

Imprumuturile au scopul de a ajuta statele membre să abordeze creșterea bruscă a cheltuielilor publice necesare pentru a menține locurile de muncă în contextul crizei pandemice. Mai precis, acestea vor ajuta statele membre să își acopere costurile legate în mod direct de finanțarea sistemelor naționale de șomaj tehnic, precum și de alte măsuri similare puse în aplicare ca răspuns la pandemia de coronavirus, în special pentru lucrătorii care desfășoară o activitate independentă

Ca activitate auxiliară, programul SURE ar putea finanța, de asemenea, unele măsuri legate de sănătate, în special la locul de muncă, menite să asigure o revenire în siguranță la o activitate economică normala, a mentionat Comisia Europeană.

Tags: afaceri bani europeni business consiliere consulntanta consulting fonduri europene funds. finantare nerambursabila granturi investitii proiecte europene

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene