Consulting

Sesiunea de finanţare I/2021, destinată proiectelor culturale, a fost lansata!

Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), instituţie aflată în subordinea Ministerului Culturii, ca răspuns la complicatiile generate de criza sanitară, a decis să ofere un sprijin de stabilitate şi încredere în continuarea activităţilor culturale şi a lansat pe 1 septembrie sesiunea de finanţare I/2021, destinată proiectelor culturale ce se vor derula între ianuarie şi 15 noiembrie 2021.

 

Consiliul AFCN a hotărât ca lansarea apelului pentru programe multianuale să fie amânată pentru sesiunea a II-a, ce va fi lansată în martie 2021.

 

“Aşa cum a promis la sesiunea din martie, Consiliul AFCN a operat o serie de modificări ale grilei de evaluare pentru sesiunea de finanţare din septembrie, venind în sprijinul operatorilor culturali, în situaţia în care sponsorizările şi cofinanţările sunt aproape inexistente. Astfel a fost eliminată, pentru această sesiune, acordarea de punctaj suplimentar pentru un procent de cofinanţare mai mare decât cel minim obligatoriu de 10%. În economia celor 100 de puncte ce pot fi obţinute a fost suplimentat punctajul pentru adaptarea demersului artistic la grupul ţintă şi la rezultatele anticipate în contextul social şi sanitar actual, precum şi pentru alocarea realistă a resurselor în funcţie de anvergura proiectului şi contextul economic actual.” a mentionat Horea Avram, preşedintele Consiliului AFCN.

 

Bugetul:

  • Valoarea alocată pentru această sesiune este de 15.000.000 lei si acoperă 12 arii de finanțare tematice: ARTE VIZUALE, TEATRU, MUZICĂ, DANS, ARTĂ DIGITALĂ ŞI NOILE MEDII, EDUCAŢIE PRIN CULTURĂ, INTERVENŢIE CULTURALĂ, PATRIMONIU CULTURAL MATERIAL, PATRIMONIU CULTURAL IMATERIAL, PROMOVAREA CULTURII SCRISE, PROIECTE CU CARACTER REPETITIV, REZIDENŢE DE CREAŢIE.

 

Consiliul AFCN a decis în urma consultării online cu operatorii culturali, organizată în luna august, menţinerea a cinci priorităţi pe fiecare arie de finanţare şi sprijinirea adaptării proiectelor artistice la noile condiţii de prezentare şi difuzare, atât prin adaptarea punerea în aplicarea la condiţiile măsurilor de siguranţă sanitară prevăzute de lege, cât şi prin încurajarea producerii şi difuzării activităţilor/evenimentelor artistice prin intermediul platformelor digitale diverse.

 

Aplicaţia online va fi deschisă pentru perioada 01 – 30.09.2020. Ofertele culturale vor putea fi completate începând cu 1 septembrie ora 10:00. Termenul limită pentru înscrierea proiectelor şi programelor culturale este 30.09.2020, ora 17:00.

 

Sursa: AFCN

Tags: afaceri bani europeni business consiliere consulntanta consulting fonduri europene funds. finantare nerambursabila granturi investitii proiecte europene

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene