Consulting

Programul Electric-Up a fost publicat în Monitorul Oficial: 100.000 Euro pentru panouri Fotovoltaice!

Programul Electric-Up a fost publicat în Monitorul Oficial: 100.000 Euro pentru panouri Fotovoltaice!

 

Ordonanța de urgență 159/2020, prin care se prevede lansarea programului guvernamental ”Electric UP” a fost publicată pe 8 septembrie 2020 în Monitorul Oficial. Programul constă în acordarea de subvenții de până în 100.000 de euro pentru IMM-urile și firmele care își montează panouri fotovoltaice, precum și stații de încărcare a vehiculelor electrice și electrice hibrid plug-in.

În forma publicată oficial, avansul care poate fi acordat beneficiarilor este de 30% din valoarea cheltuielilor eligibile, în scădere de la 50%, cât prevedea proiectul de ordonanță elaborat inițial de Ministerul Economiei.

 

Beneficiarii:

  • Ajutorul se va acorda microintreprinderilor, intreprinderile mici si mijlocii, precum și beneficiarilor operatori economici care activează în domeniul HoReCa”.

 

Buget:

  • Bugetul inițial al programului este de 476 milioane de lei, suma care ar putea finanta aproximativ 1000 de firme beneficiare.
  • Valoare finanțării pentru panourile fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp – 100kWp, pentru fiecare proiect va putea avea o valoare maximă de 100.000 euro;
  • Pentru stațiile de reîncărcare de 22 KW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, a fost anunțată pregătirea unui program pentru acordarea unor granturi 100% nerambursabile în valoare de 30.000 de euro.

 

Subvenția acordată de guvern poate acoperi integral valoarea investițiilor în panouri și stații de încărcare, ceea ce înseamnă că beneficiarii nu vor fi nevoiți să cofinanțeze proiectele. Mai mult: beneficiarii vor putea cere un avans de 30% din valoarea proiectului.

Prin schema de ajutor de minimis Electric Up, beneficiarii vor trebui să finanțeze investiția, după care statul le va deconta cheltuielile eligibile în limta a 100.000 de euro. Asta dacă nu obțin avansul de 30% în condițiile de mai sus, caz în care își vor asigura restul de 70% din investiție, bani care urmează să fie decontați apoi de către stat.

Pentru a putea accesa programul, solicitanții eligibili vor depune cerere de finanțare și proiect de investiții la Ministerul Economiei, detaliile acestei proceduri urmând să fie stabilite prin ghidul de finanțare.

 

Obiectiv:

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, a lansat o nouă schemă de finanțare, în cadrul planului Național “Reclădim România” – ELECTRIC UP, program special elaborat pentru a sprijini investițiile și reconversia economică.

Energia solară fotovoltaică este energie produsă prin celule fotovoltaice solare, care convertesc lumina soarelui direct în energie electrică, iar avantajele majore ale automobilului electric sunt consumul redus, poluare aproape de zero în afara producției, eficiență/randament foarte mare, accelerare instantă, zgomot foarte redus, întreținere ușoară.
Specialiştii spun că astfel de sisteme au o durată de viaţă de până la 25 de ani, iar investiţia aduce economii mari pe termen lung.

 

Tags: afaceri bani europeni business consiliere consulntanta consulting fonduri europene funds. finantare nerambursabila granturi investitii proiecte europene

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

Parteneri oficiali

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene