Consulting

Comisia Eropeană acordă 47,4 milioane de euro pentru creșterea porcinelor și păsărilor de curte

Comisia Europeană a aprobat două scheme destinate României, pentru a sprijini întreprinderile afectate de pandemia de coronavirus care își desfășoară activitatea în sectoarele creșterii porcinelor și păsărilor de curte.

 

Bugetul acordat:

Valoarea totală acordată este de 47,4 milioane de euro (aproximativ 229,4 milioane lei), respectiv:

  • 24,7 milioane de euro (aproximativ 119,6 milioane lei) pentru sectorul cărnii de porc;
  • 22,7 milioane de euro (aproximativ 109,8 milioane lei) pentru sectorul avicol.

Sprijinul public pentru ambele scheme se va acorda sub formă de subvenții directe.

 

Obiectiv:
Se preconizează că fiecare schemă va aduce beneficii unui număr de peste 1.000 de societăți active în sectoarele respective. Sprijinul este acordat pentru a soluționa nevoile de lichidități și continuarea activităților pentru a asigura, în cele din urmă, produse alimentare și hrana pentru animale, în industria alimentară, și pentru a menține locurile de muncă.

“ Comisia a constatat că schemele destinate României respectă cerințele stabilite în cadrul temporar, în special:

  • granturile nu depășesc 100.000 de euro per beneficiar, astfel cum se prevede în Cadrul temporar pentru întreprinderile care își desfășoară activitatea în domeniul producției agricole primare;
  • sprijinul poate fi acordat până la 31 decembrie 2020.
    Comisia a concluzionat că măsurile sunt necesare, adecvate și proporționale pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE și cu condițiile prevăzute în cadrul temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat măsurile în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat”,  precizează CE.

 

Tags: afaceri bani europeni business consiliere consulntanta consulting fonduri europene funds. finantare nerambursabila granturi investitii proiecte europene

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020 © Toate drepturile rezervate – PRO VEST Fonduri Europene

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.