Consulting

Comisia Europeană aprobă 935 milioane de euro ajutor de stat pentru IMM-urile afectate de COVID-19

Comisia Europeană a anunţat că a aprobat schema de ajutor de stat în valoare de 4,521 miliarde de lei (935 milioane de euro) introdusă de România pentru a susţine companiile afectate de pandemia de coronavirus
Sprijinul va lua forma unor granturi directe pentru capital de lucru şi investiţii productive. Acesta va fi cofinanţat de Fondul European de Dezvoltare Regională.

Beneficiari:
Măsura va fi accesibilă IMM-urilor active în anumite sectoare şi unor mari companii care au legături cu IMM-urile eligibile, care au fost afectate negativ de pandemia de coronavirus.

Obiectivul
Scopul schemei este acela de a furniza lichidități respectivelor societăți comerciale, ajutându-le in acest mod să îşi continue activităţile, să demareze investiţii şi să menţină locurile de muncă.

La începutul lunii aprilie, Guvernul de la Bucureşti a aprobat Ordonanţa de Urgenţă privind aprobarea Schemei de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii IMM-urilor în contextul crizei economice generate de pandemia COVID – 19, precum şi pentru modificarea şi completarea OUG nr. 110/2017 privind Programul de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii – IMM Invest România.

Buget:
– 100.000 de euro pentru fiecare societate care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole;
– 120.000 de euro pentru fiecare societate activă în sectoarele pescuitului şi acvaculturii;
– 800.000 de euro pentru fiecare societate activă în toate celelalte sectoare.

„Comisia a ajuns la concluzia că această măsură este necesară, adecvată şi proporţionată pentru a remedia un prejudiciu serios apărut în economia unui stat membru, în linie cu Articolul 107(3)(b) din Tratatul de Funcţionare a Uniuni Europene şi condiţiile prevăzute în cadrul temporar pentru sprijinirea economiei în contextul epidemiei de COVID-19. Pe această bază, Comisia a aprobat măsura în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat”, a informat Executivul comunitar.

Schema va funcţiona până la data de 31 decembrie 2020.

 

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Tags: afaceri bani europeni business consiliere consulntanta consulting fonduri europene funds. finantare nerambursabila granturi investitii proiecte europene

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene