Consulting

Ghidul final pentru Programul CONSTRUCTPLUS a fost publicat, se depun proiecte începând cu data de 15 februarie 2024

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a comunicat astăzi că, începând cu data de 15 februarie 2024 și până la 15 martie 2024, se va deschide perioada în care se pot depune cereri pentru obținerea finanțării conform schemei de ajutor de stat stipulată în Ordonanța de urgență nr. 68/2023. Această schemă are scopul de a aproba și finanța Programul național pentru dezvoltarea producției interne de produse și materiale de construcții.

  • Scopul acestui program constă în sprijinirea financiară a investițiilor private destinate înființării și/sau extinderii capacităților de producție pentru produse și materiale de construcții.

Bugetul total alocat programului se ridică la suma de 596 milioane euro, exprimată în echivalentul în lei, pe întreaga perioadă de implementare. Această sumă este distribuită în mod detaliat astfel:

  • Credite de angajament destinate emiterii acordurilor de finanțare pentru intervalul 2023 – 2026.
  • Credite bugetare desemnate pentru plata ajutorului de stat în perioada 2024 – 2029.

Pentru anul 2024, bugetul alocat se ridică la echivalentul în lei a 149 milioane euro.

Pentru informații suplimentare privind condițiile, activitățile și cheltuielile eligibile puteți accesa rubrica noastră de contact, click aici.

Sursa: MEAT

 

Tags: afaceri bani europeni CONSTRUCTPLUS consultanta finantare nerambursabila finantari fonduri europene fonduri nerambursabile proiecte europene

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene