Consulting

Programul Educație și Ocupare 2021-2027

În data de 12 martie 2023, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat că în decursul acestui an, vor fi lansate 18 apeluri, din care 11 vizează domeniul educației și 7 în domeniul capital uman.

Cele 18 apeluri care au lansarea programată în decursul acestui an, vor avea un buget total de 1,15 miliarde de euro și vor finanța intervenții care vizează activarea potențialului antreprenorial al tinerilor, servicii integrate pentru ocupare, corelarea studiilor terțiare cu cu cerințele de pe piața muncii, dezvoltarea și implementarea unor programe universitare, stagii pentru studenți, orientare în carieră și formare profesională pentru persoanele cu nivel redus de educație, stagii de practică pentru elevii din învățământul profesional și tehnic.

În cel de al doilea trimestru al acestui an, vor fi lansate primele 8 apeluri , iar alte 6 sunt programate pentru perioada iunie-septembrie 2023, în timp ce restul 4 vor fi deschise în ultimul trimestru.

Programul Educație și Ocupare va finanța zece priorități de investiții:

  • Modernizarea instituțiilor pieței muncii;
  • Valorificarea potențialului tinerilor pe piața muncii;
  • Creșterea accesului pe piața muncii pentru toți;
  • Antreprenoriat și economie socială;
  • Îmbunătățirea participării copiilor la educația antepreșcolară și preșcolară;
  • Prevenirea părăsirii timpurii a școlii și creșterea accesului și a participării grupurilor dezavantajate la educație;
  • Creșterea calității ofertei de educație si formare profesională pentru asigurarea echității sistemului si o mai bună adaptare la dinamica pieței muncii și la provocările inovării și progresului tehnologic;
  • Creșterea accesibilității, atractivității și calității învățământului profesional și tehnic;
  • Consolidarea participării populației în procesul de învățare pe tot parcursul vieții pentru facilitarea tranzițiilor și a mobilității;
  • Asistență Tehnică.

Sursa: MIPE.

Tags: consultanta finantare nerambursabila finantari fonduri fonduri europene

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.