Consulting

Rectificarea bugetară | Sume mai mici pentruMinisterul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

Bani pentru fermieri la rectificarea bugetară. Sumele pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) sunt mai mici decât a solicitat structura condusă de ministrul Petre Daea. Vor fi însă acoperite cheltuielile legate de plata subvențiilor și garantarea creditelor fermierilor.

Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere publică proiectul de ordonanță de urgență cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2022. Bugetul de stat pe anul 2022 se majorează la venituri cu suma de 21.493,9 milioane lei, iar la cheltuieli se majorează cu suma de 64.552,7 milioane lei credite de angajament și cu suma de 26.447,2 milioane lei credite bugetare, iar deficitul se majorează cu suma de 4.953,3 milioane lei.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va primi o alocare de 716,3 milioane lei per sold. Conform documentului citat se alocă bani pentru plata subvenției la motorină, garantarea creditelor luate de fermieri și cheltuieli legate de personal.

”Se propun: +450,0 milioane lei pentru acordarea subvenției reprezentând ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură aferentă anului 2022, +100,0 milioane lei reprezentând transferuri între unități ale administrației publice, +200,0 milioane lei în vederea garantării creditelor contractate de producătorii agricoli și +5,7 milioane lei cheltuieli de personal. Având în vedere execuția cheltuielilor pe primele 6 luni ale anului și necesarul de finanțare până la finele anului, s-au identificat economii la bunuri și servicii (-10,0 milioane lei), alte transferuri (-24,9 milioane lei) și cheltuieli de capital (-4,5 milioane lei)”, se arată în proiectul aflat în dezbatere publică.

 

Tags: bani fermieri MADR

D R

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene