Consulting

Din 15 iunie, companiile românești pot accesa Ajutorul de stat pentru investiții – schema 807, în valoare de cel puțin un milion de euro

Începând de ieri, 15 iunie, se pot depune cereri pentru Ajutor de stat, conform H.G. 807/2014 care are ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie, a transmis Ministerul Finanțelor, luni, într-un comunicat.

Ministerul Finanțelor derulează în perioada 15 iunie – 26 iulie 2022 (inclusiv), o nouă sesiune de înregistrare a Cererilor de acord pentru finanțare, în baza H.G. 807/2014.

„Cererile de acord pentru finanțare se depun personal la Registratura Generală a Ministerului Finanțelor, din Bd. Libertãții nr. 16, sector 5, București, cu menționarea pe plic ”Pentru Unitatea de implementare a schemei de ajutor de stat instituită prin H.G. nr. 807/2014.

Pentru această sesiune sunt alocați 700 milioane lei pentru finanțarea unor investiții mai mari de 1 milion euro. Vor beneficia 92 domenii de activitate, precum: industria prelucrătoare, construcții, HORECA, informații și comunicații, sănătate și asistență socială.

Nivelul de finanțare prin intermediul schemei de ajutor de stat se stabilește în funcție de mărimea proiectului de investiții și regiunea geografică”, a transmis Ministerul Finanțelor.

Prin grila de punctaj propusă, sunt încurajate investițiile în zonele cele mai slab dezvoltate ale României.

Află detalii despre proiect aici: https://mfinante.gov.ro/ro/domenii/ajutor-de-stat/anunturi-ajutor-de-stat

Tags: investitii ministerul finanțelor

D R

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene