Consulting

Vești bune pentru antreprenori! Ei pot accesa granturi pentru dezvoltare, de la Ministerul Investițiilor

Guvernul a adoptat, joi, Ordonanța de Urgență privind unele măsuri pentru acordarea de granturi din fonduri externe nerambursabile pentru investiţii destinate capacităţilor de prestare de servicii şi retehnologizării, în vederea refacerii capacităţii de reziliență (n.r. Acțiunea 4.1.1 Investiții în activități productive).
Schema de finanțare este compusă din două măsuri:

Granturi pentru investiții necesare capacităților de prestare de producție/servicii pentru refacerea capacității de reziliență, cu un buget total de aproximativ 60 de milioane de euro. Microîntreprinderile și întreprinderile mici și mijlocii vor putea accesa granturi cu o valoare cuprinsă între 50.000 de euro și 200.000 de euro pentru activități de modernizare și dotare cu echipamente. Conform ministrului investițiilor și proiectelor europene, Marcel-Ioan Boloș, numărul estimat de beneficiari este de 1.200.

Granturi pentru investiții în retehnologizare acordate IMM-urilor pentru refacerea capacității de reziliență, cu un buget total de aproximativ 360 de milioane de euro. Conform ministrului, sunt vizate un număr de 4.000 de companii, iar domeniile pentru care se vor aloca granturile sunt cele care privesc activitatea de producție, construcții, transport și depozitare, hoteluri și restaurante pe componenta de dotări specifice pentru serviciile de cazare. Valoarea granturilor este cuprinsă între 50.000 de euro și 500.000 de euro.

Publicarea ghidului în consultare va avea loc în data de 22 iunie 2022, a adăugat ministrul.

 

Tags: fonduri nerambursabile

D R

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene