Consulting

România: 100 milioane de euro pentru Republica Moldova

A fost aprobată legea ce ratifică Acordul pentru implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară, bazat pe un ajutor financiar nerambursabil pe care România îl va acorda Republicii Moldova. Ajutorul financiar se ridică la suma de 100 milioane de euro.

Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, și prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița au semnat acordul la 11 februarie 2022, în cadrul unei ședinței comune a acelor două guverne la Chișinău.

Acordul a fost semnat de către prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, și prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, la 11 februarie 2022, la Chișinău,

Documentul a fost aprobat marți, 19.04.2022, de Senatul României, care în acest caz este for decizional

Conform MAE acordul va reprezenta un instrument essential prin intermediul căruia România va acorda, pe perioada următorilor șapte ani, sprijin Republicii Moldova în eforturile care vizează dezvoltarea durabilă și avansarea pe calea reformelor și integrării în Uniunea Europeană

Acordul vizeză demararea unor proiecte care presupun investiții în domenii importante precum infrastructura, sectorul energetic, sănătatea, educația și cultura.

 

Sursa: Ministerul Afacerilor Externe

Tags: ajutor financiar finantare nerambursabila Romania

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene