Consulting

PNRR: Două apeluri dedicate cercetătorilor lansate în consultare publică

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) a publicat în consultare, Ghidurile solicitantului pentru investiția I8 din PNRR, „Dezvoltarea unui program pentru atragerea resurselor umane înalt specializate din străinătate în activități de cercetare, dezvoltare și inovare”, respectiv investiția I9, „Sprijin pentru posesorii de certificate de excelență primite la competiția pentru burse individuale Marie Skłodowska-Curie”, finanțate prin PNRR.

Instrumentul de finanțare I8 se adresează cercetătorilor din afara României, români sau străini, cu performanță demonstrată prin calitatea și recunoașterea internațională a rezultatelor științifice obținute, pentru care începerea, continuarea sau revenirea la o carieră de cercetare în România reprezintă o alternativă viabilă. Pentru un proiect, cu o durată de 36 de luni, finanțarea maximă acordată este de maximum 8.900.000 lei, iar bugetul alocat este de 178.000.000 euro.

Cheltuieli eligibile:

  • cheltuielile cu personalul
  • logistica
  • cheltuieli de deplasare și de regie

Ghidul poate fi consultat aici: Ghidul aplicantului 2022 – I8

Confrom ghidului instrumentul de finanțare I9 se adresează cercetătorilor posesori de certificate de excelență la acțiunile Marie Sklodowska-Curie din Orizont 2020 și Orizont Europa și oferă acestora posibilitatea de a derula integral proiectul de cercetare în România, în instituțiile gazdă de cercetare-dezvoltare și inovare.

Finanțarea maximă acordată pentru un proiect de tip „Burse individuale” („Individual Fellowship”) este de 141.768 euro brut pe o durată de 2 ani, iar finanțarea maximă acordată pentru un proiect de tip „Burse postdoctorale” („Postdoctoral Fellowships”) este de 149.568 euro brut pe o durată de 2 ani.

Cheltuielile eligibile:

  • costurile de salariu
  • alocația de mobilitate și alocația familială)
  • cheltuielile instituționale (costuri de cercetare, training și networking, management și regie)

Ghidul poate fi consultat aici: Ghidul aplicantului 2022 – I9

Sursa: Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării

Tags: apeluri consultanta PNRR

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene