Consulting

Finanțare pentru mediu din PNRR

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor au semnat acordurile de finanțare din PNRR. În urma acordurilor, Ministerul Mediului urmează să primească peste 3,9 milioande de euro.

Conform Ministerului Mediului, măsurile de sprijinire a obiectivelor privind schimbările climatice prevăzute se ridică la aproximativ 12 miliarde de euro, ceea ce reprezintă 41 % din suma totală alocată prin plan.

Ministerul Mediului gestionează următoarele componente:

Componenta C1 – Managementul apei, are un buget de 1,462 miliarde de euro. Printre reformele care vor fi realizate se numără consolidarea cadrului de reglementare pentru managementul sustenabil al sectorului de apă și apă uzată.

Ca urmare a investițiilor, se vor realiza, printre altele:

  • 1600 km construiți de rețele de apă – în localități cu peste 2000 locuitori;
  • 2500 km construiți de rețele de canalizare în localități cu peste 2000 locuitori și 400 de km de rețele de canalizare în cele cu mai puțin de 2000 de locuitori;
  • 900 de sisteme individuale sau alte sisteme adecvate construite și operaționale în aglomerările mai mici de 2000 de locuitori, care împiedică atingerea unei stări bune a corpurilor de apă;

Componenta C2 – Păduri și protecția biodiversității, cu un buget  de 1,173 miliarde euro.

În cadrul acestei componente se va implementa programul de împăduriri prin care vor fi plantate peste 56.700 de hectare de pădure.

Componenta C3 – Managementul deșeurilor. Bugetul total: 1,239 miliarde de euro. Se urmărește tranziția României până în 2030 către o economie circulară.

Ministerul va gestiona și componenta Digitalizare în domeniul mediului, prin care se va spori și eficientiza capacitatea de supraveghere, control și monitorizare a pădurilor prin intermediul unui sistem informatic integrat, cu un buget de 42 milioane de euro. Se vor realiza, de asemenea, servicii publice de mediu digitalizate, cu un buget total de 6 milioane de euro.

 

 

 

Sursa: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor

Tags: bani europeni economie circulara euro mediu PNRR

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene