Consulting

Apelul de proiecte pentru Acțiunea 4.1.1-POC se deschide pe 21 martie 2022

Apelul de proiecte pentru Acțiunea 4.1.1-POC va fi deschis de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) pe 21 martie 2022. Apelul va permite microîntreprinderilor și firmele mici și mijlocii (IMM) din România să obțină fonduri europene cuprinse între 50.000-1 milion de euro pe proiect, pentru investiții.

„Sunt depășite toate etapele, în 21 martie avem call de proiecte care va fi deschis până vineri până pe 26 martie, 5 zile. Tot ceea ce scrie în ghid e public, e în dezbatere publică, e publicat, nu s-a schimbat nimic”, a declarat ministrul Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Dan Vîlceanu.

 

Ministrul MIPE vizează obținerea unei prelungiri a schemei de finanțare de la Acțiunea 4.1.1-POC de la Comisia Europeană în  ceea ce privește evaluarea proiectelor și implementarea acestora. Această prelungire nu va produce efecte asupra  deschiderii sesiunii de înscrieri care urmează pe 21 martie.

Bugetul total al apelului de proiecte va atinge valoarea de aproximativ  360 milioane euro. Acțiunea 4.1.1-POC a fost creată în ideea de a înlocui vechea Măsură 3 de granturi de investiții pentru firmele afectate de criza COVID.

Proiectele vor fi depuse în aplicația de granturi IMM (IMM Recover), într-o sesiune de 5 zile,urmând ca proiectele pre-selectate să fie încărcate de aplicanți în sistemul oficial de fonduri europene MySMIS 2014, în termen de încă 5 zile.

 

 

Sursa: Conferința de presă pe tema PNRR, susținută de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, marți, 08.03.2022

Tags: afaceri bani europeni consulting finantare nerambursabila fonduri europene

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene