Consulting

AFIR: Apel prelungit pentru depunerea solicitărilor de finanțare pentru cooperare

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale prelungește apelul pentru depunerea a cererilor de finanțare pentru cooperarea orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare în sectoarele agricol și pomicol (submăsurile 16.4 și 16.4a) din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020. Termenul limită este 31 martie 2022, ora 16:00.

Alocarea aferentă submăsurii 16.4 este de 40 de milioane de euro, respectiv 10 milioane de euro pentru submăsura 16.4a. Au fost depuse, în sistem online,  105 cereri de finanțare în valoare de 23,2 milioane de euro pentru proiecte de cooperare în sectorul agricol (sM 16.4) și 27 de cereri de finanțare cumulând suma de 6,1 milioane de euro pentru cooperare în sectorul pomicol (sM 16.4a).

 Pentru a facilita accesarea submăsurilor 16.4 și 16.4a este acordat un sprijin financiar in valoare de 250.000 de euro. Pragul costurilor de funcționare a cooperării este de 10% din valoarea maximă a sprijinului acordat pentru fiecare proiect. De asemenea, sprijinul solicitat trebuie să fie justificat și în concordanță cu proiectul, luând în considerare complexitatea acestuia, de cantitatea de produse comercializate și de valoarea adăugată generată de respectivul proiect în perioada post-implementare. Cuantumul sprijinului acordat prin aceste două linii de finanțare este 100% nerambursabil.

 Pentru cele două submăsuri, pragul minim de selecție al proiectelor este de 10 puncte și reprezintă pragul sub care niciun proiect nu poate primi finanțare.

Cererile de finanțare se depun online pe pagina oficială a Agenției, www.afir.info, în conformitate cu prevederile Ghidului solicitantului și anexelor aferente submăsurilor anterior menționate, disponibile pe site-ul AFIR.

 

Sursa: Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – AFIR

 

Tags: afaceri agricultura bani europeni consulting finantare nerambursabila fonduri europene fonduri nerambursabile

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene