Consulting

APIA anunță efectuarea ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor

În data de 28 februarie 2022, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, a adus la cunoștință faptul că a fost autorizată la plată valoarea totală de 7.261.891,19 lei pentru ameliorarea raselor de animale, este menționat faptul că suma se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.1179/2014 privind instituirea unei forme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, cu modificările și completările ulterioare.

„Îmbunătățirea constantă a randamentului efectivelor de animale este esențială pentru dezvoltarea afacerilor din sectorul zootehnic. Prin finanțarea costurilor aferente înregistrării și testării calității genetice a raselor de animale, ne asigurăm că suntem pregătiți pentru a face față competitivității crescute din acest sector”, a transmis ministrul Adrian CHESNOIU.

Plata ajutorului acordat în luna noiembrie 2022 privind amelioarea raselor de animale se ridică la o valoare de 1.221.275,68 lei, de asemenea, în luna decembrie, respectiv în trimestrul IV al anului 2021 valoarea alocată a fost de  6.040.615,51 lei.

 

Sursa: APIA

Tags: afaceri agricultura bani europeni consultanta finantare nerambursabila fonduri europene fonduri nerambursabile RURAL

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene