Consulting

Martie 2022, termenul estimativ de lansare a măsurii POC -4.1.1 – Investitii in activitati productive

În data de 28 ianuarie 2022, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a transmis faptul că schema de ajutor de stat aferentă măsurii 4.1.1. „Investiții în activități productive” din cadrul POC, a fost transmisă Consiliului Concurenței, pentru aviz și încărcată în Platforma de comunicare DG Competition cu autoritățile de concurență din statele membre. Conform prevederilor europene, Comisia Europeană are un termen de 30 de zile pentru analiză.

Se estimează faptul că publicarea ghidului consolidat în urma consultării publice în prima jumătate a lunii februarie. Ghidul va fi aprobat și publicat după primirea avizului de la CE și publicarea schemei de ajutor de stat în Monitorul Oficial. Referitor la lansarea apelului, termenul estimativ este începutul lunii martie, conform comunicatului transmis de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Așa cum arată acum propunerea oficială de ghid, apelul va fi deschis timp de 5 zile calendaristice – atât vor avea solictanții la dispoziție să-și depună proiectele în sistemul electronic.

Solicitanții vor depune proiectele în aplicația IMM RECOVER (portalul de granturi IMM adminstrat de STS și Ministerul Economiei), ulterior, pentru contractare aplicantul selectat la finanțare va primi de la MIPE solicitarea de a încărca în platforma electronică MySMIS proiectul și toate documentele pe baza cărora s-a făcut evaluarea în platforma IMM RECOVER.

La nivel de minister, s-a mai discutat despre lansarea unor noi apeluri și situația negocierii viitoarelor programelor operaționale, precum și implicarea partenerilor sociali în implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență pentru a asigura susținerea mediului de afaceri în România.

Reprezentanții MIPE și-au exprimat disponibilitatea în conturarea celor mai viabile intervenții pentru sectorul economic privat, pentru a maximiza gradul de absorbție a fondurilor europene, cu asigurarea transparenței întregului proces.

 

Sursa: MIPE

Tags: afaceri bani europeni consultanta covid-19 finantare nerambursabila fonduri europene fonduri nerambursabile investitii masura 3 POC 4.1.1

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene