Consulting

ELECTRIC-UP: Lista preliminară a aplicanților eligibili a fost publicată și a fost anunțată lansarea unei noi sesiuni

În data de 01.11.2021, Ministerul Energiei a publicat lista preliminară a aplicanţilor declaraţi eligibili în cadrul primei sesiuni a programului, în urma finalizării etapei de evaluare. Listele finale vor fi finalizate până cel târziu pe 8 noiembrie.

Totodata, conform comunicatului oficial Ministerul Energiei informează că dorește să suplimenteze bugetul Programului ElectricUp, pentru ca toate proiectele eligibile sa beneficieze de finantare, urmand a lansa in curand noua sesiune a programului ElectricUp.

 

Programul „Electric – Up”, este un program special elaborat pentru a sprijini investițiile și reconversia economică pentru întreprinderile mici și mijlocii și domeniul HoReCa, societățile pot beneficia de această finanțare pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice ce produc energie electrică pentru asigurarea consumului propriu și dezvoltarea electro – mobilității reale la nivel național prin creșterea numărului staţiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in

 

Obiectiv:

  • Obiectivul programului constă în creşterea capacităţilor de producere a energiei electrice din surse regenerabile cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp – 100 kWp necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în Sistemul Energetic Național, precum și a staţiilor de reîncărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, cu minim două puncte de încărcare.
  • Avantajele majore ale automobilului electric sunt consumul redus, poluare aproape de zero în afara producției, eficiență/randament foarte mare, accelerare instantă, zgomot foarte redus, întreținere ușoară. Specialiştii spun că astfel de sisteme au o durată de viaţă de până la 25 de ani, iar investiţia aduce economii mari pe termen lung.

 

Valoarea finanțării:

  • Maximum 100.000 de euro / beneficiar

 

Intensitatea finanțării: 100%

 

Tags: automobil electric electric-up energie electrica energie verde surse regenerabile vehicule electrice

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene