Consulting

AFIR: Protocoale de colaborare încheiate cu instituții financiare bancare și nebancare

Conform unui comunicat transmis în data de 12.10.2021 de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – AFIR, au fost încheiate, până în prezent, protocoalele de colaborare cu nouă instituții financiare pentru a sprijini solicitanții și beneficiarii pentru asigurarea cofinanțării private, dar și pentru prefinanțarea sau capitalul de rulaj al investiției finanțate prin PNDR 2020, în perioada de tranziție 2021 – 2022.

Protocoalele au fost stabilite în funcție de fiecare dintre instituțiile financiare semnatare, având condiții mai avantajoase față de cele standard pentru beneficiarii finanțărilor acordate de AFIR.

Dintre acestea, AFIR enumeră principalele avantaje, respectiv: aplicarea de marje de dobândă reduse față de costurile standard practicate de bancă, eliberarea scrisorii de garanție bancară pentru restituire a avansului, linie de TVA aferentă cheltuielilor eligibile și neeligibile, acceptarea la plată a avansurilor direct către furnizori sau prestatori, finanțare în lei și în euro.

În plus, titularii proiectelor finanțate de AFIR beneficiază de termene de utilizare și rambursare a creditelor acordate pentru finanțarea unui proiect în funcție de durata de implementare a proiectului și de prelungirea acestora.

De asemenea, pentru proiectele aferente submăsurilor forfetare, finanțarea se va putea asigura prin acordarea unui credit punte pe termen mediu, reprezentând până la 100% din tranșa a doua de plată și care se stinge la data încasării acestei tranșe de către beneficiar.

 

Protocoalele de colaborare încheiate de AFIR sunt cu următoarele instituții financiare:

– CEC BANK

– LIBRA INTERNET BANK

– EXIM BANK

– PATRIA BANK

– ALPHA BANK

– PROCREDIT BANK

– BNP PARIBAS

– BANCA ROMÂNEASCĂ

– OTP BANK.

Toate protocoalele de colaborare încheiate de AFIR pot fi vizualizate aici intr-un material cuprinzator: .

 

Sursa: AFIR

Tags: agricultura finantare nerambursabila fonduri europene fonduri nerambursabile PNDR

Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene