Consulting

ANUNȚ RELANSARE MĂSURA 1 – MICROGRANTURI ÎN VALOARE DE 2000 EURO ACORDATE ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI

Conform unui comunicat oficial transmis în data de 06.09.2021, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a anunțat relansarea măsurii 1 – „Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile”, prin care solicitanții pot accesa maxim 2.000 euro/beneficiar, reprezentând  100% din valoarea cheltuielilor eligibile.

PERIOADĂ DEPUNERI:

  • 12 – 22 octombrie 2021.

Buget/Obiectiv

  • Măsura 1 – MICGORANTURI în valoare de 2000 euro/ beneficiar reprezentând sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, pentru beneficiarii a căror activitate a fost afectată de răspândirea virusului SARS-CoV-2 sau a căror activitate a fost interzisă prin ordonanțe militare pe perioada stării de urgență sau îngrădite pe perioada stării de alertă.

Solcitanți eligibili:

  • Întreprinderi mici și mijlocii
  • PFA/Întreprinderi individuale/Întreprinderi familiale, alți profesioniști;
  • PFA/CMI, dacă au fost implicate în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților diagnosticați cu COVID-19, care nu au beneficiat de stimulentul medical acordat în baza Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 43/2020.

Conform Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, relansarea măsurii de sprijin vine cu o serie de actualizări, respectiv:

  • Devin eligibili și beneficiarii din categoria Întreprinderilor Individuale și a Întreprinderilor Familiale, cu activitate economică în unul din domeniile prevăzute în Anexa nr. 1 la OUG 130/2020.
  • Devin eligibili și beneficiarii din categoria profesioniștilor, definiți și reglementați de art. 3 alin. (2) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, care desfășoară profesii liberale reglementate prin acte cu putere de lege.

 

 

 

Sursa: MEAT


Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020 © Toate drepturile rezervate – PRO VEST Fonduri Europene

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.