Consulting

ANUNȚ RELANSARE MĂSURA 1 – MICROGRANTURI ÎN VALOARE DE 2000 EURO ACORDATE ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI

Conform unui comunicat oficial transmis în data de 06.09.2021, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a anunțat relansarea măsurii 1 – „Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile”, prin care solicitanții pot accesa maxim 2.000 euro/beneficiar, reprezentând  100% din valoarea cheltuielilor eligibile.

PERIOADĂ DEPUNERI:

  • 12 – 22 octombrie 2021.

Buget/Obiectiv

  • Măsura 1 – MICGORANTURI în valoare de 2000 euro/ beneficiar reprezentând sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, pentru beneficiarii a căror activitate a fost afectată de răspândirea virusului SARS-CoV-2 sau a căror activitate a fost interzisă prin ordonanțe militare pe perioada stării de urgență sau îngrădite pe perioada stării de alertă.

Solcitanți eligibili:

  • Întreprinderi mici și mijlocii
  • PFA/Întreprinderi individuale/Întreprinderi familiale, alți profesioniști;
  • PFA/CMI, dacă au fost implicate în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților diagnosticați cu COVID-19, care nu au beneficiat de stimulentul medical acordat în baza Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 43/2020.

Conform Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, relansarea măsurii de sprijin vine cu o serie de actualizări, respectiv:

  • Devin eligibili și beneficiarii din categoria Întreprinderilor Individuale și a Întreprinderilor Familiale, cu activitate economică în unul din domeniile prevăzute în Anexa nr. 1 la OUG 130/2020.
  • Devin eligibili și beneficiarii din categoria profesioniștilor, definiți și reglementați de art. 3 alin. (2) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, care desfășoară profesii liberale reglementate prin acte cu putere de lege.

 

 

 

Sursa: MEAT


Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene