Consulting

Programul Operațional Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027 (POIDS)

În data de 10 august 2021, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a organizat o nouă reuniune cu societatea civilă, pentru definitivarea Programului Operațional Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027 (POIDS).

În următorii ani, acest program va fi nucleul măsurilor integrate care contribuie direct la reducerea sărăciei și principalul sprijin al grupurilor vulnerabile pentru a depăși riscul excluziunii sociale.

 

„Ne propunem ca acest program să aibă impact real pentru oamenii cărora le este adresat, cei mai vulnerabili. Pentru aceasta, trebuie să evităm greșelile din vechiul program POSDRU, să evităm absorbția de fonduri europene fără impact real. Programul pe care îl finalizăm în perioada următoare are această abordare integrată, care permite finanțarea din mai multe fonduri, pentru ca intervențiile să ajungă exact la cei care au nevoie”, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

 

Reprezentanții societății civile au supus dezbaterii măsurile privind combaterea sărăciei copiilor, modul de finanțare a Grupurilor de Acțiune Locală (urbane și rurale), măsurile privind finanțare a tineretului și sportului. A fost apreciată deschiderea reprezentanților Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene în preluarea punctelor de vedere pentru definitivarea măsurilor propuse spre finanțare. Â

Conform comunicatului, versiunea revizuită în urma dezbaterilor va fi transmisă Comisiei Europene în luna septembrie.

 

Programul Operațional Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027 are o alocare de 3,6 miliarde euro.

 

 

 

 

Sursa: MIPE


Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020-2021 © Toate drepturile rezervate – PROVEST Fonduri Europene