Consulting

Comisia Europeană anunță recepționarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR)

Conform unui comunicat transmis de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), Comisia Europeană a recepționat Planul Național de Redresare și Reziliență depus de România, iar prin inițiativele propuse, sunt atinse toate cele 7 sectoare emblematice ale politicilor UE.

Conform comunicatului oficial al Comisiei Europene se menționează că România a solicitat prin Planul Național de Redresare și Reziliență 14,3 miliarde de euro granturi și 15 miliarde de euro în împrumuturi.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) specifică faptul că planul include măsuri privind transportul durabil, educația, asistența medicală, renovarea clădirilor și digitalizarea administrației publice. Proiectele din Plan acoperă întreaga durată de viață a Facilității de Redresare și Reziliență (FRR) până în anul 2026, se arată în comunicatul CE.

 

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat în mediul social depunerea PNRR de către România.

„Am primit Planul de Redresare și Reziliență al României. Acesta include reforme și investiții pentru a sprijini tranziția ecologică și digitală, creșterea inteligentă, sănătatea și reziliența și politici pentru următoarea generație. #NexGenerationEU va contribui la construirea unui viitor mai ecologic și mai durabil în România.”

 

De asemenea, vicepreşedintele Comisiei Europene și comisar european pentru Comerț, Valdis Dombroskis, a apreciat, la rândul său, efortul României, conform MIPE: „Felicitări României pentru depunerea Planului de Redresare și Rezistență. PNRR ne va ajuta să ieșim mai puternici din criză, va face economiile și societățile UE mai durabile și mai rezistente, va sprijini tranzițiile verzi și digitale.”

 

Asftel, în perioada următoare, Comisia Europeană va evalua Planul României în baza celor 11 criterii stabilite de Regulament.

 

Sursa: MIPE


Leave A Comment

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați 

www.fonduri-ue.ro

Contact Us

2020 © Toate drepturile rezervate – PRO VEST Fonduri Europene

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare.